Blog motoristických nadšencov

Na zakázku robené BMW s V6 za menej, ako základná Fabia!

18. marec 2024

BMW robilo vždy autá, ktoré sa zameriavali predovšetkým na vodiča. Na jeho radosť a maximálnu ergonómiu pri používaní. Skrátka pre BMW bolo dokonalé riadenie a perfektný zážitok z jazdy. V posledných rokoch sa to mierne zmenilo, žiaľ ku horšiemi. Pre mnoho nadšencov je BMW radu 3 generácie E46 posledným naozaj vodičsky zameraným autom. A pre niekoho ide stále o najlepšie BMW všetkých čias. Ak chcete kúsok z tejto generácie, ktorý zaujme každého okamžite na prvý pohľad, toto by mohla byť dobrá voľba!

Kúpil auto za 40 000 €, dnes ho predáva za 135 000 €!

15. marec 2024

Svet áut je v istom slova zmysle vesmírom vo vesmíre. Prečo? Nájdete v ňom totiž nesmierne vysoký počet nudných áut, ktoré slúžia vyslovene len k presunu z bodu A do bodu B, no rovnako je medzi nimi aj množstvo unikátov. A nejde len o autá, aj tá kopa kovu na štyroch kolesách môže pre niekoho byť hotovým stelesnením splneného sna. A tie majú rôzne podoby. Mnoho krát človek túži po tom, čo je pre neho takmer nedosiahnuteľné. Vo svete áut sa nezriedka jedná o americké vozidlá, ktorú sú u nás totálnou raritou. Jedným z amerických snov na štyroch kolesách je bezpochyby Mustang.

Techart naladil Porsche 911 Turbo S, nie je to tragédia

15. marec 2024

Koľko tradičných úpravcov Porsche poznáte? Do hlavy skočia vždy najmä dve, či tri mená. Nebudeme do úvahy brať aktuálne Mansory, ktoré upravuje všetko. Skôr vidno špecializáciu pri menách ako Techart, Gemballa a Rinspeed. Po poslednom úpravcovi už dlhšie počuť nie je, Gameballa skončil katastrofálne, aj keď sa snaží o oživenie, tak jediný fungujúci ostáva Techart. A prináša novinku, z Porsche 911 Turbo S spravil úpravca model GTstreet Touring R.

Raritné BMW na predaj, iba 3 kusy na svete! Cena šokuje.

13. marec 2024

BMW je značkou, ktorá je objektom snov mnohých vodičov. Vyrába aj dostupnejšie autá, ktoré viete nájsť hlavne na trhu s jazdenkami. Niektoré modely majú naozaj odolné a spoľahlivé motory, úsporné naftové agregáty, takže môže ísť o dobre slúžiace auto hoc aj na každý deň. No a potom tu máme autá s logom BMW na kapote, ktoré sú hotovými umeleckými dielami či zdobia steny detských izieb státisícov chlapcov. To sa týka hlavne športovej rady M. Je to pre mnohých stelesnienie dokonalého auta s brutálnym výkonom, ktoré je aj použiteľné na bežné potreby. No BMW M1 je niečím celkom iným. Je to hotový umelecký skvost na štyroch kolesách.

Yaris Cross žiari v kreatívnom polepe

12. marec 2024

5 talentovaných umelcov z Lisabonu pripravilo kreatívne polepy na oživenie novo predstavenej Toyoty Yaris Cross.

Lada chystá nový kombík za menej ako 9 000 €!

11. marec 2024

Lada bola kedysi pokladaná za automobilku, ktorá zaspala na vavrínoch a bola ako zo skanzenu motorizmu. Do značnej miery to bola pravda, pohľad na portfólio Lady nedokazoval nič iné. Lenže doba sa zmenila hlavne s príchodom Lady Vesta, ktorá priniesla modernejšie technológie a ukázala, že aj Lada vie spraviť zaujímavé auto. Lada Vesta sa stala pomerne obľúbeným autom a relatívne často sa objavovala aj u nás. Lenže je tu už od roku 2014 a chcelo by to modernizáciu. Tá je pred dverami.

Robotnícky pick-up dá 100 km/h za 4,3 sekundy, stojí ako Octavia!

08. marec 2024

Ak sa povie auto na prácu, každý má inú predstavu. Niekto si predstaví veľký off-road s pohonom 4x4, napríklad nejakú Toyotu Land Cruiser. Niekto iný zas dodávku ako napríklad Transit. A niekto ďalší zas starú jednotkovú Octaviu s motorom 1,9 TDI, ktorú ako nesmrteľné auto používa pri stavbe domu. Ak by ste sa rovnakú otázku spýtali v USA, každý by zmienil nejaký pick-up. Tu sú mimoriadne rozšírené a treba povedať, že ide stále o veľmi praktické autá, kde na korbu jendoducho uložíte mnoho nákladu. U nás ich poznáme práve buď z filmov, na cestách sa dajú stretnúť len jednotky kusov. No aktuálne je v Európe na predaj naozaj unikátny pick-up, ktorý zaujme nielen svojou praktickosťou.

Prehliadané SUV, ktoré je lepšie ako Karoq!

06. marec 2024

Trend SUV tu máme už pekných pár rokov. Väčšie a vyššie auto by chcel každý. Kedysi segment SUV v zásade neexistoval. Mali sme tu off-roady, ktoré si kupoval len ten, kto takéto auto naozaj potreboval. Ľudia pracujúci v lesoch, robotníci, cestovatelia, poľovníci. Potom začali SUV-čka do ponuky zaraďovať v podstate všetky automobilky. Šlo a stále ide o trend. Aj preto tu máme mnoho SUV-čiek, ktoré nemajú ani pohon 4x4, sú to len prerastené hatchbagy, ktoré lepšie vyzerajú, horšie sa s nimi parkuje, no aj tak ich každý chce. A potom je tu segment áut, o ktorých by si človek pred pár rokmi povedal, že snáď nikdy nevznikne. Športové SUV-čka.

Biele LED reflektory môžu poškodzovať oči vodičov

05. marec 2024

Český odborník varuje vodičov pred populárnymi bielymi LED svetlami. Ukazuje sa, že môžu poškodzovať oči vodičov.

Čínsky konkurent BMW M5, výkon 1 305 koní, nižšia cena!

04. marec 2024

Čínske  automobilky boli kedysi synonymom lacných nekvalitných napodobenín západných áut. To však už posledné roky neplatí a čínska produkcia prichádza s vlastnými modelmi, ktoré sú v mnohých prípadoch naozaj veľmi zaujímavé. Lenže našincovi sa o nich môže obvykle len snívať. Dôvod? Ten je jednoduchý. Vo väčšine prípadov sú tieto autá určené len pre domáci trh a do Európy sa nevyvážajú. Je to škoda, hlavne v prípade áut, akým je taký BYD Yangwang U7.

VW Passat B5 v stave nového kusu na predaj!

01. marec 2024

Súčasné ceny nových áut vystrelili v posledných rokoch šialene nahor a nič nenasvedčuje tomu, že sa v tomto trende ešte niečo zmení. Príchod nových technológií, či už užitočných alebo zameraných na bezpečnosť, či tých z dielne EÚ bude cenu áut stále len navyšovať. Aj preto mnoho ľudí premýšľa pri kúpe auto inak, ako kedysi. Možno by stálo za to kúpiť staršie auto s malým nájazdom v bezchybnom stave za zlomok ceny celkom nového auta? Logiku to rozhodne má. Aj preto sa bude niekomu možno javiť kúpa tohto starého Passatu ako dobrý nápad. A skutočne ním byť môže.

Chceli elektromobily, idú robiť naftový V8 s objemom 8,3 litra!

28. február 2024

Elektromobily s nami sú už pár rokov. Spočiatku sa na ne všetci pozerali pomerne skepticky, neskôr do nich začalo vkladať dôveru čoraz viac automobiliek. Takéto presvedčenie má množstvo automobiliek doteraz. No niektoré si postupne uvedomujú, že to s rýdzo elektrickou budúcnsťou nemusí byť až také ružové. Mnoho veľkých hráčov teda upustilo od myšlienky mať v ponuke po roku 2035 len autá na elektrinu. Niektoré prichádzajú s motormi, ktorých parametre sú naozaj mimo chápania.

Ideálne auto? Rapid s minimálnym nájazdom za menej ako 9 000 !

26. február 2024

Doba cenovo dostupných alebo vyslovene lacných áut je nenávratne preč. Postupom času ceny všetkých áut stúpali, nedostatok čipov, nariadenia zavádzajúce ako povinné rôzne technológie. Je toho skrátka dosť. Ak chce človek dostupné auto, musí pozerať medzi jazdenými autami. No a niekedy sa dajú za zaujímavé kúsky kúpiť aj autá ako nové, ktoré poslúžia na dlhé roky.

Do starého auta dali 8,3 litrový 10 valcový motor!

23. február 2024

Každý má iste svoje vysnívané auto. Ak si ho už človek konečne kúpi, obvykle si ho maximálne váži a nechce nič iné. No občas ani vysnívané auto pre niekoho nie je dosť dobré a potrebuje ho vylepšiť. Tak, ako tento unikátny kúsok.

Talianska extravagantná novinka od Lancie je na svete!

21. február 2024

Na svete sa nachádza naozaj nespočetné množstvo automobiliek. Väčšina ľudí však pozná len hŕstku tých najznámejších a najpopulárnejších. Napríklad taká Lancia. Tá bola kedysi legendou, ktorá dominovala svetu motošportu. Šialené raly stroje si však pamätajú už len pamätníci. Bežný človek obvykle o Lancií asi ani veľmi nepočul. Niet sa čomu čudovať, na našich cestách sa Lancie takmer nenáchadzajú. No chystá sa novinka, ktorá je naozaj viac než futuristická.

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog