Obľúbené Porsche Cayenne vracia do obehu verziu GTS

Porsche po modernizácii začalo predaj modelu Cayenne iba so základnými motormi a hybridmi, ktoré boli absolútnym štandardom. Teraz sa postupne rozširuje paleta a pribúdajú nové verzie, presne v duchu toho ako to automobilka robí vždy. Najnovším prírastkom do rodiny bude osemvalcová verzia GTS s podvozkový mi komponentami z Turbo GT.

Nová verzia obľúbeného modelu prichádza s vylepšeniami, ktoré zvýšia výkon aj krútiaci moment oproti predchodcovi. Novinka bude mať až 368 kW (500 k) a krútiaci moment sa dostane až na 660 Newton metrov. Na stovku sa toto auto dostane za menej ako 4,5 sekundy a maximum sa priblíži ku 275 km/h.

Foto: Porsche

Pod prednou kapotou bude stále motor V8 a v GTS bude mať tiež prepĺňanie dvomi turbami. Základné bude spojenie s automatickou osemstupňovou prevodovkou, ktorá radí ešte rýchlejšie v režimoch Sport a Sport Plus.

Motor V8 nebude jediným vylepšením oproti štandardným verziám. Konštruktéri sa hrali aj s podvozkom, čo znamená, že predné ložiská nápravy prichádzajú z Turbo GT a majú zaručiť ešte priamejší pocit zriadenia. Vzduchový podvozok je nastavený o 10 mm nižšie ako v štandardných modeloch a za príplatok môže byť aktívna stabilizácia náklonov v zákrutách.


Foto: Porsche

Z Turbo GT prichádza aj samostatný okruh vodného chladenia pre pohon všetkých štyroch kolies. Príplatok pre Cayenne GTS Coupe bude predstavovať centrálne vyústený výfuk. V ponuke modelu budú aj tri balíky , ktoré dokážu znížiť hmotnosť až o dvadsať sedem kilogramov , čo je v porovnaní s hmotnosťou dva a pol tony stále len malý pokrok.

Porsche Cayenne GTS sa odlíši iným predným nárazníkom s výraznejšími otvormi na prívod vzduchu, červeným brzdový strmeňmi, ale aj zatemnenými prednými a zadnými svetlami. V podstate je základom iného vzhľadu Sport Design Package a niektoré čierne prvky zvonka.


Foto: Porsche

Cayenne GTS bude stáť na 21-palcových diskoch RS Spyder. Vnútri sa zase objaví mnoho využití čalúnenia Race Tex, ale zákazníci môžu zvoliť aj iné materiály.

A Cayenne GTS už figuruje aj v slovenskom konfigurátore. SUV bude stáť 119 253 € a za kupé si budete musieť priplatiť. To má základnú cenu stanovenú na 122 337 €. Ale ešte sa neradujte. Príplatky dokážu cenu vozidla vyhnať kľudne až ku dvestotisíc eurám. Ceny rozhodne nevyzerajú zle, až teda do momentu, kedy sa dozviete, že tie základné sú bez DPH.


Foto: Porsche

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Porsche

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Obľúbené Porsche Cayenne vracia do obehu verziu GTS