Nový Mustang pozná slovenské ceny, aké sú všetky možnosti?

Ford Mustang patrí bezpochyby medzi Najviac ikonické autá, ktoré u nás môžete kúpiť. Je to symbol slobody, symbol výkonu a pre niekoho aj symbol pretáčavého chovania. Ford Mustang už na náš trh prichádza vo svojej najnovšej verzii. Je to síce nová generácia, ako ju označuje výrobca, ale stále vyzerá ako facelift. To nič nemení na fakte, že u nás bude vozidlo dostupné iba s 5-litrovým osemvalcom a dvomi druhmi karosérie. Čo všetko toto vozidlo ponúkne a za koľko?

Základ, čo treba o aute vedieť je, že pod prednou kapotou je päťlitrový motor V8 s výkonom 328 kW (446 k), ktoré smerujú cez manuálnu alebo automatickú prevodovku výhradne na zadné kolesá. Aj to je za pretáčavým charakterom vozidla.

Už základ, ktorý sa bude u nás predávať nesie označenie GT, čo je spojené práve s motorom V8. V základnej výbave vozidla bude teda veľa rôznych prvkov. V cene 59 990 eur získate osemkrát airbag pre kupé a šesťkrát airbag pre kabriolet, inteligentný adaptívny tempomat vám bude automaticky voliť rýchlosť podľa podmienok v danej lokalite, alebo podľa rýchlostných limitov. Štandardom bude automatická dvojzónová klimatizácia, ale aj 13-palcový dotykový displej v strede so systémom Sync 4 a 12-palcový prístrojový štít pred vodičom. Už GT prinesie systém Bang and Olufsen s 12 reproduktormi a bezkľúčové štartovanie a odomykanie. Vozidlo bude stáť na 19-palcových zliatinových diskoch za ktorými bude športový brzdový systém Brembo.

Foto: Ford

Je celkom logické, že kabriolet bude mať menej airbagov. Prečo? Jednoducho preto, že stropné airbagy do plátenej strechy jednoducho nedáte. Ak by ste chceli základné GT s manuálnou prevodovkou a prevedením kabrio, tak si oproti kupé musíte priplatiť 4 600 €. Automat zase predstavuje príplatok 3 500 € pre kupé a 3 400 € pre kabriolet.

Už od začiatku bude na našom trhu dostupná aj verzia Dark Horse, ktorá bude ale iba ako kupé. Nová séria bude mať športový predný nárazník a buď manuálnu prevodovku Tremec, alebo automatickú s desiatimi stupňami. Trochu iné 19-palcové zliatinové disky budú obuté do pneumatík Pirelli P Zero. Ďalšími zmenami budú odznaky Dark Horse, ale aj športové pruhy na prednej kapote. Zmeny interiéru sa budú zameriavať na detaily ako bezpečnostné pásy farby Indigo Blue a prahové lišty s označením série. Základný Dark Horse bude stáť 72 300 € s manuálnou prevodovkou a s automatom zaplatíte 75 500 €. Lenže táto výbava nemusí sadnúť každému a preto si Ford pripravil aj niektoré zaujímavé sady doplnkov pre klasické GT.


Foto: Ford

Pre kabriolet GT je napríklad dostupný balík s názvom California Special, ktorý dáva vozidlu čierne znaky na prednom nárazníku, čiernu masku chladiča, ale aj špeciálnu vizáž verzie. California Special pridáva tiež LED predné svetlomety s čiernym vnútorným prevedením. Pre fastback je zase dostupná možnosť sedadiel Recaro s čiernym koženým čalúnením a integrovanými opierkami.

Protipólom ku California Special môže byť verzia Nite Pony. Je dostupná aj pre fastback a prináša kryty spätných zrkadiel a strechu v čiernom prevedení, tmavé predné svetlá, čierne plakety Nite Pony a čierne zliatinové disky. California Special predstavuje príplatok 2 550 eur, sada Recaro 2 150 eur a Nite Pony 1 350 eur. Pre GT je ešte dôležitý príplatok za 2 390 €. Tieto peniaze vám kúpia elektromagneticky riadené nastavenie tuhosti tlmičov a automatické nastavenie tlmičov pre plynulejšiu jazdu. Toto sa skrýva za označením adaptívne odpruženie Magneride.


Foto: Ford

Sada Recaro je dostupná aj pre Dark Horse a stojí rovnako, ale zaujímavejšia môže byť ďalšia sada doplnkov za 1 790 €. Prináša čiernu strechu, modré brzdové strmene a iné čalúnenie sedadiel.

Aj keď by sa mohlo zdať, že Ford Mustang postupne zdražuje, je to úplne logický vývoj. Prečo? Jednoducho preto, že všetky ceny všetkých áut rastú a ďalším faktom ostáva, že aj napriek zvýšeniu je Mustang stále jedným z najdostupnejších vozidiel s osemvalcom na našom trhu. Aj by sa dalo povedať, že na našom trhu už Mustang ani nemá konkurentov. Môžete sa síce pozerať na BMW radu 8, ale to bude rozhodne o niečo drahšie a rovnako to bude aj s veľmi príbuzným Lexusom LC500. Ten je však dopredajový a ak ešte v ponuke je, tak už sú to posledné kusy. No a Porsche 911? To je predsa úplne iné a za inú cenu. Za rozumne vybavené Porsche 911 môžete mať kľudne aj tri Mustangy.


Foto: Ford

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Ford

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nový Mustang pozná slovenské ceny, aké sú všetky možnosti?