Najtmavšia čierna farba - Ferrari Vantablack

Ikonickou farbou už od čias filmu Muži v čiernom je najtmavší možný odtieň, aký možno dosiahnuť. Svet už má svojho favorita. Ferrari Vantablack SF90 Stradale.

Ako túto farbu opisujú? Pri jazde automobiloví fanatici hovoria o rýchlo sa pohybujúcej čiernej diere!Tento farebný variant je docielený špeciálnym postupom. Vďaka nemu farba doslova pohlcuje svetlo.

Ferrari s netradičným lakom si ťa získa už na prvý pohľad. Paradoxne, v porovnaní s konkurenčnými modelmi, nebude na to potrebovať hybridné telo hýriace farbami. V porovnaní s neónovým lakom a výraznými farbami, tento exemplár neprehliadneš vďaka tomu, že ho nie je vidieť!

Ako vznikne najčernejšia čierna farba? Povrch automobilu je pokrytý biliónmi drobných čiernych rúrok. Vertikálne nanotrubice sa postarajú o všetko. Tieto rúrky pohlcujú svetlo tak, že ležia vedľa seba, pričom každá nanoskopická rúrka leží tak, aby umožnila vstup svetla, druhý koniec rúrky je uzavretý. Čo to spôsobí? Zabráni sa tak odrážaniu svetla. Svetelný lúč je týmto spôsobom uväznený. Svetlo je absorbované.

Kedy možno túto šialenú vlastnosť využiť? Vtedy, keď je želaným efektom schopnosť nenápadne sa pohybovať a nepútať na seba pozornosť. Pri pohľade na karosériu vozidla zanikajú tvarové línie, tvoje oko ho vníma ako dvojrozmerný objekt.

To by nebol šikovný výrobca, aby túto farbu nevyrobil pre vlastnú potrebu. Ferrari týmto odtieňom sleduje schopnosť uniknúť očiam verejnosti pri testovaní. Na celom svete neexistuje lepší spôsob ako sa vyhnúť špionážny fotografiám. Aj pri vydarenom zábere takmer zanikajú akékoľvek vonkajšie znaky automobilu.

Táto farba netróni na nevýraznom športiaku. Toto monštrum disponuje s celkovým výkonom 1 000 koní. Najrýchlejšie cestné Ferrari sa už dávnejšie predviedlo na okruhu Fiorano. V tejto špecifikácii prekonáva aj milované Laferrari. Zaujíma ťa akcelerácia? Z 0 na 100 km/h zrýchli toto delo za 2,5 sekundy a na 200 km/h za 6,7 sekundy. Pri pohľade na tento skvost strácajú tvoje oči pozornosť. Zaujímavý optický klam. Sleduj video na konci článku. Ako sa ti Ferrari Vantablack páči? Podeľ sa s nami o tvoj názor v komentároch pod článkom.

Zdroj foto: youtube.com/VarryxZdroj foto: youtube.com/VarryxZdroj foto: youtube.com/Varryx

Zdroj: Youtube kanál Varryxclubalfa.it, motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najtmavšia čierna farba - Ferrari Vantablack