BMW 3 E46 s dobrým motorom takmer nejazdené!

BMW radu 3 je autom, ktoré je pre mnohých jednou z mála možností dostať s k prémiovému a zároveň praktickému autu, ktoré nezruinuje peňaženku. Obzvlášť generácia E46 získala status legendy. Iste, dnes je to auto dizajnovo aj technologicky prekonané, avšak radosť z jazdy v ňom je rovnako intenzívna aj po rokoch. Na predaj sa objavil jeden kúsok s netradičnou karosériou v dokonalom stave a s motorom, ktorý exceluje dodnes.

Šedá myška ako sa patrí

BMW radu 3 je autom, ktoré je elegantné, decentné a vždy sa vyznačovalo dobrými jazdnými vlastnosťami. Generácia E46 bola v tomto excelentná. Tešila sa mimoriadnej obľube, aj so slabším agregátom dokázala potešiť. Karoséria kupé však bola opomínaná. Niesla označenie Compact a ako to povedať slušne, bolo to také škaredé káčatko. V podstate to bola len upravená verzia sedanu, veľmi jej to neprospelo. Ak si človek predstaví kupé, predpokladá, že tomu bude všetko dokonale uspôsobé, tu to skončilo akosi na pol ceste. Na portáli mobile.de sa objavilo jedno veľmi zaujímavé BMW 325ti Compact.

Zdroj foto: mobile.de

Zaujímavé je jednak karosériou, rovnako aj motorom. Pod kapotou sa nachádza 2,5 litrový 6 valcový motor, to je čosi, čo už v dnešných moderných autách nemáte šancu nájsť. A ešte navyše bez turba, pre mnohých opäť čosi nemysliteľné. Disponuje výkonom 192 koní, nad čím sa dnes iste mnohí pousmejú. To ale v ňom asi nesedeli. Verzia Compact je ľahšia ako sedan, tým pádom je aj dynamickejšia. Jazdné vlastnosti sú taktiež ešte o čosi lepšie, pohon zadnej nápravy v spojení s ľahkým autom dáva mnoho príležitosí zabaviť sa za volantom, na snehu, na úzkych kľukatých cestách, skrátka všade. Na 100 km/h sa dostanete za 7,1 sekundy, čo je aj dnes ešte veľmi fajn hodnota a maximálka činí 235 km/h.

Zdroj foto: mobile.de

Najzaujímavejší je na ňom ale jeho stav. Auto z roku 2001 má len 18 200 km! Ako je to možné? Nie je to žiadna stočenka, doteraz ho mal len jeden jediný majiteľ, ktorý sa o neho príkladne staral a jazdil ním len za pekného počasia. Za 21 rokov života to robí len čosi cez 70 km mesačne! A dokazuje to aj stav, nikde žiadna hrdza, žiadne opotrebenie, interiér ako nový. Nuž a cena? 19 325 €, čo je optikou dnešných neustále stúpajúcich cien pre mnohých možno zaujímavá alternatíva k novému autu.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / BMW 3 E46 s dobrým motorom takmer nejazdené!