Dobrý a lacný VW? Áno, ale nie u nás.

VW sa kedysi profiloval ako auto pre masy, ktoré si mohol dovoliť každý. Postupom času sa však cena áut zvyšovala, svojou kvalitou ale dokázal VW stále presvedčiť dostatok záujemcov. No dnes ceny VW siahajú naozaj dosť vysoko. Ale nie všade. Sú krajiny, kde je VW stále ľudovým autom.

Zasľúbená Čína?

Čína je obrovský trh a vie to množstvo automobiliek. V podstate každá predáva v Číne aj modely, ktoré nikde inde nedostanete. Je to taká menšia exotika, ďalší dôkaz toho, ako pestrý dokáže byť svet automobilov. Napríklad VW Lavida, meno, ktoré u nás počul málokto. Portál technopixel.org infromoval o tom, že jeho najnovšia generácia sa práve vďaka popularite dočkala faceliftu.

Zdroj foto: techzle.com

VW Lavida je 4,7 metrový sedan, ktorý by u nás hravo patril do strednej triedy. Poskytuje dostatok priestoru pre posádku, ale aj pre batožinu. Aktuálna generácia prišla na trh v roku 2018, po 4 rokoch si zasluhuje mierny upgrade. Ten je mimoriadne zaujímavý, týka sa ale iba dizajnu.

Zdroj foto: techzle.com

Presne tak, VW zistil, že pri zákazníkoch v Číne boduje len vizuálna zmena, techniku veľmi neriešia. Je tu nový spojler, nárazník, spätné zrkadlá, maska chladiča, kolesá. Drobných zmien sa dočkal aj interiér, je tu nový volant, digitálny prístrojový štít, jednoducho ide všetko v duchu moderných trendov. Motoricky sa nezmenilo nič, na výber je buď 1,5 litrový motor bez turba s výkonom 113 koní alebo 1,4 litrový motor s turbom a výkonom 150 koní. Silnejší motor je k dispozícií len s automatom, slabší môžete mať aj s manuálom. No a na VW Lavida je najlepšie, že nestojí veľa. Necelých 14 000 €, čo je na auto takejto kategórie viac než fajn, u nás by jeho cenovka dozaista začínala nad hranicou 20 000 €. Iný kraj, iný mrav.

Zdroj foto: techzle.com

Zdroj: technopixel.org

Zdroj foto: techzle.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Dobrý a lacný VW? Áno, ale nie u nás.