Lada Vesta dostane nový facelift, po 8 rokoch!

Lada Vesta bola pre ruskú automobilku veľkým krokom vpred. Po portfóliu modelov, ktoré vyzerali akoby boli vyrobené pred 40 rokmi sa aj Lada rozhodla inovovať. Predsa len, nie je každý poľovník aby mal Nivu, alebo nie je každý bez vkusu, aby jazdil v aute v tvare krabice na topánky. Vesta bola trefou do čierneho, zaujala aj ľudí, ktorí by o Ladeinak ani omylom nepremýšľali. Vesta je však v nezmenenj podobe už 8 rokov a bolo načase ju inovovať.

Atraktívna a za dobrú cenu

Lada Vesta bodovala predovšetkým príjemným vzhľadom, dobrými úžitkovými vlastnosťami a atraktívnou cenou. Predsa len, od uvedenia na trh v roku 2014 prešlo už 8 rokov. Ostatné európske automobilky svoje modely inovujú aj o polovicu skôr, Lada sa však do niečoho takého nehrnula. Konečne sa k nemu dokopala a o vynovenej Veste informoval portál tracednews.com.

Zdroj foto: tracednews.com

Čo sa týka uvedenia novinky, malo by to byť v máji 2022. Je to termín, ktorý sa môže pokojne posunúť, nakoľko aj Lada bojuje s čipovou krízou. Pokojne sa môže stať, že novú Vestu jednoducho možno nebude z čoho vyrobiť. Samozrejme, nebude to nová generácia, takže na prvý pohľad pôjde len o kozmetické vylepšenia. Nové svetlomety a nárazníky sú pri faceliftoch štandardom, tých, ktorí si obľúbili zakomponovaný tvar písmena X vo dverách sa potešia, ten ostane zachovalý. Omnoho väčšie zmeny sa udejú v interiéri, kde to bude už na prvý pohľad vyzerať ako úplne nové auto. Palubnej doske bude dominovať veľký vertikálne orientovaný LCD panel, takmer ako v Tesle. Najzaujímavejšia ale bude cena, tá bude v Rusku po prepočte asi niekde na úrovni aktuálnej generácie, ktorá v základe štartuje na približne 6 700 €. Pre zaujímavosť, u nás je to 10 990 €, takže aj facelift bude asi niekde na podobnej úrovni.

Zdroj foto: tracednews.com

Zdroj foto: tracednews.com

Zdroj: tracednews.com

Zdroj foto: tracednews.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Lada Vesta dostane nový facelift, po 8 rokoch!