Aj obyčajný Rapid TDI je dnes neobyčajný.

Svet áut ponúka autá obyčajné, nudné, aj také, ktoré zaujmú už na prvý pohľad. Doba sa však mení a dokonca aj z kedysi nudného auta dnes môže byť vozidlo z istého pohľadu zaujímavé. Napríklad aj Rapid s motorom TDI sa v dnešnom svete javí ako niečo, čo si nájde svojho kupcu.

Nafta ako ohrozený druh

S príchodom hybridov a potom elektromobilov sa situácia pre naftové autá skomplikovala. Diesel sa zrazu stalo slovo, ktoré sa nepoužíva a mnoho vlád si naftové agregáty vybralo ako obeť. Bolo ich čím ďalej tým menej a nájsť dnes naftový motor v aute ktoré chcete môže byť problém. Na portáli mobile.de sa objavila Škoda Rapid, ktoré je už tak trochu relikviou.

Zdroj foto: mobile.de

V súčasnosti sa už naftové motory nedostávajú do menších áut. Kedysi to bolo bežné, naftu ste mohli mať aj vo Fabií, dnes je to už utópia. V súčasnosti už naftu takmer nenájdete ani v autách kategórie Rapidu. Škoda Rapid Spaceback bolo jedno z posledných áut, ktoré dostali pod kapotu naftový motor. V tomto prípade ide o klasiku, 90 koňový štvorvalec 1,6 TDI. Motor, ktorý konštrukčne vychádza z legendárneho agregátu 1,9 TDI, svojou výdržou a spoľahlivosťou tak nesklame. Očarí spotrebou, ktorú vie držať pod hranicou 4 litre na 100 km! Čo sa týka výbavy, poteší panoramatické strešné okno, výbava jednoducho nesklame ani dnes. Auto z roku 2014 navyše stále pôsobí ako nové. Za 7 rokov života najazdilo len 19 813 km, to je necelých 240 km mesačne! V podstate je to teda nové auto s mimoriadne úsporným motorom a veľkým kufrom. Sen každého prakticky zmýšľajúceho vodiča. Nuž a cena? 13 500 €, čo je cena porovnateľná s najlacnejšou novou Fabiou s minimom výbavy. Rapid Spaceback v očiach mnohých určite vyhrá.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Aj obyčajný Rapid TDI je dnes neobyčajný.