Vzácna Alfa Romeo 156 GTA na predaj!

Alfa Romeo je vo svete automobilov ozajstný pojem. Má mnoho priam až fanatických priaznivcov, no aj odporcov. Kvôli svojej spoľahlivosti je častým terčom kritiky a posmeškov, na druhej strane majú Alfy nezameniteľné čaro či už po stránke dizajnu alebo jazdných vlastností. Alfa Romeo 156 GTA je mnohými považovaná za tú najlepšiu Alfu všetkých čias. Je veľmi zaujímavá a vzácna, jedna sa objavila na predaj.

Auto ako zo starej školy

Alfa Romeo vyrábala a vyrába autá, ktoré by mal aspoň raz šoférovať každý. Bez ohľadu na akékoľvek racionálne dôvody, aby si človek mohol spraviť názor na jej jazdné vlastnosti a utvoriť si ho na základe pocitu, rozhodnúť sa srdcom. Silný emocionálny dojem dokázala Alfa vzbudiť takmer pri každom novom aute, model 156 bol v tomto špecialista. Top verzia s prívlastkom GTA sa objavila na portáli autoscout24.com.

Zdroj foto: autoscout24.com

Alfa Romeo 156 uzrelo svetlo sveta ako športovo ladený sedan, tak aj praktické kombi. Vo verzií sedan vzniklo necelých 2 000 kusov Alfy Romeo 156 GTA. Interiéru dominujú kožené športové sedačky, radosť z jazdy toto auto poskytlo aj v štandardnej verzií. Táto má však pod kapotou poriadny 3,2 litrový 6 valcový motor s výkonom 250 koní. 100 km/h padne za 6,3 sekundy, maximálka činí 250 km/h, schopné parametre aj na dnešnú dobu. Iste, treba brať do úvahy fakt, že ide o 19 ročné auto, vtedy sú tieto parametre ešte pôsobivejšie. A hlavne, je to Alfa.

Zdroj foto: autoscout24.com

Čo sa týka stavu, tak talianska kráska má za sebou 56 000 km, čo rozhodne nie je veľa. Auto mal navyše milovník značky Alfa Romeo a tak sa o neho staral naozaj príkladne. A na koľko si svoje auto cení? Na 23 000 €. Niekomu, kto má prehľad o Alfách 156 sa to bude zdať veľa, no pripomíname že verzia GTA je v podstate už zberateľským artiklom a navyše v takomto stave s tak malým nájazdom sa rozhodne nevidí každý deň.

Zdroj foto: autoscout24.com

Zdroj foto: autoscout24.com

Zdroj: autoscout24.com

Zdroj foto: autoscout24.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Vzácna Alfa Romeo 156 GTA na predaj!