Pojazdné veliteľstvo FBI na predaj, za koľko?

Bizarné autá sa na predaj síce neobjavujú každý deň, no vždy sa človek začuduje, čo všetko je možné kúpiť si. Či už ide o limitované edície luxusných superšportov, hybridné autá ktoré dokážu aj plávať, až po Lady s 12 valcovým motorom. Skrátka svet automobilov je nesmierne pestrý a vždy ponúka nové príležitosti čudovať sa. Aktuálne napríklad aj nad týmto monštrom, ktoré slúžilo ako mobilné veliteľstvo FBI.

Aj špióni by závideli

V takmer každom detektívnom americkom filme stretnete dvojicu detektívou sediacich v aute a pozorujúcich svoj objekt záujmu. Niekedy sedia vnútri dodávky s odpočúvacím zariadením, niekedy len v bežnom aute a svoj donut zapíjajú litrami kávy. FBI pri svojej práci používa aj väčšie vozidlá s hromadou techniky, ktoré môžu stáť ďalej a slúžia ako pojazdné veliteľstvo. Na portáli gsaauctions.com sa objavil kamión, ktorý používala práve FBI!

Zdroj foto: gsaauctions.com

Tento kamión je výrazne prerobený, čo je úplne pochopiteľné. Ide o Freightliner Argosy z roku 2005. Je to pomerne nové auto, má za sebou 121 485 kilometrov, čo je na 17 ročné auto tohto určenia stále ešte veľmi fajn hodnota. FBI sa auta zbavuje hlavne z dôvodu nedostupnosti náhradných dielov, nakoľko sa toto auto prestalo vyrábať už rok po tom, ako ho FBI zakúpila. Spočiatku sa s tým dalo žiť, ale postupom času bola servisovateľnosť stále väčším a väčším problémom. Vozidlo je na predaj samozrejme bez všetkých zaujímavých “vnútorností”. Pochopiteľne tu nenájdete ani počítače či inú techniku, je tu ale stále regálovina a komplikovaná elektroinštalácia. Nachádzajú sa tu aj záložné batérie, takže auto je pripravené aj na dlhé dni bez energie. Auto bolo vystavené náročnému používaniu, takže v cukríkovom stave rozhodne nie je. Bude si vyžadovať nejakú investíciu, avšak niekomu ešte určite spraví radosť. Možno ho niekto prerobí na obytné vozidlo, pri jeho vnútorných priestoroch to bude dozaista komfortné vozidlo. No a cena? Auto sa predalo v aukcií za po prepočte okolo 51 000 €.

Zdroj foto: gsaauctions.com

Zdroj foto: gsaauctions.com

Zdroj foto: gsaauctions.com

Zdroj: gsaauctions.com

Zdroj foto: gsaauctions.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Pojazdné veliteľstvo FBI na predaj, za koľko?