Najojazdenejšie Bentley!

Bentley je značka, ktorá je synonymom toho najvyšieho možného luxusu, aký si vo svete automobilov vôbec môžete dopriať. Modelmi od tohto výrobcu sa pýšia len tí najbohatší. Iste, k jazdenému Bentley sa dá dostať aj lacnejšie, no stále to chce poriadny balík peňazí a extrémne množstvo finančných prostriedkov zhltne už len samotné vlastníctvo takéhoto auta. Palivo a servis vytiahnu ďalšie a rozhodne nemalé peniaze. Tak, ako toto Bentley, ktoré iste patrí k tým najviac ojazdeným.

Auto, ktoré si niekto naozaj užil

Bentley Continental je iste najpopulárnejší a najrozšírenejší model tejto automobilky. My tu máme Bentley Continental GTC, čo je verzia cabrio s plátenou strechou. Iste, v našich zemepisných šírkach je cabrio pomerne netradičné, no na portáli mobile.de sa objavil kúsok, ktorý si jeho majiteľ užil v maximálnej možnej miere.

Zdroj foto: mobile.de

Pri takto luxusných a prestížnych autách je obvyklé, že za svoj život absolvujú tak pár tisícok kilometrov. Majú ich väčšinou ľudia, ktorí si môžu dovoliť ešte niekoľko ďalších hriešne drahých a prestížnych áut, ktoré jednoducho striedajú. Toto Bentley Continental GTC mal však len jeden majiteľ, ktorý si s ním toho od roku 2006 užil naozaj dosť.

Zdroj foto: mobile.de

Pozrime sa najskôr pod kapotu. Tu sa nachádza poriadny a dnes už takmer endemický 6 litrový 12 valcový motor. To je čosi neuveriteľné, dnes sú už 6 valcové motory veľkou vzácnosťou, 8 valce raritou na pohľadanie a 12 valce sú už takmer múzejnými kúskami. A tu je toto monštrum pod kapotou, disponuje výkonom 560 koní, čo aj 2,5 tonové monštrum katapultuje na 100 km/h za 5,1 sekundy. O výbave je zbytočné diskutovať, je to síce auto z roku 2006, ale je to predsta Bentley! Čo je zaujímavé, je nájazd. Tento kúsok má za sebou 344 311 km, čo je na auto tejto kategórie naozaj viac než dosť! Hlavne s ohľadom na náklady. Ak berieme do úvahy totálne konzervatívny odhad a budeme uvažovať so spotrebou 14 litrov na 100 km, čo dosiahnete len pri totálne eko jazde a cene paliva 1,40 € na liter, sme na výdajoch okolo 350 € mesačne! Len za palivo. A to ešte neberieme do úvahy náklady na servis a podobne! Nuž a cena tohto auta? 48 980 €.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najojazdenejšie Bentley!