Nadupaný Mercedes za cenu Octavie?

Škoda Octavia je pre mnohých modlou a hotovým stelesnením dokonalého auta. Do akej miery to je pravda nejdeme polemizovať, fakt však je, že Octavia rozhodne nie je zlé auto. Lenže za tie peniaze môžete mať čosi o level, dva aj tri vyššie. Samozrejme ak prijmete kompromis a pôjdete do jazdenky. Táto však nie je vôbec hocaká a bude vám ju závidieť aj najväčší znalec áut.

AMG verzus Škoda?

Aj keď by takéto dvojica na prvý pohľad vyzerala akokoľvek šialene, v niečom môže byť porovnateľná. Napríklad v cene. Mercedes je pochopiteľne niekde úplne inde ako Škoda. A aj tak môžete mať vrchol z dielne Mercedesu za cenu trochu lepšej Octavie. Na portáli mobile.de sa objavil AMG-čkový Mercedes, ktorý rozbúši srdce každému.

Zdroj foto: mobile.de

Ide o biely Mercedes AMG triedy C s karosériou kombi. To je pre mnohých ideálom dokonalého auta, praktické auto s poriadnym výkonom, s ktorým zahviezdite pri rýchlej jazde, aj pri praktických úlohách. Pod kapotou sa nachádza poriadny 6 valcový 3 litrový benzínový motor produkujúci výkon 367 koní, je to AMG ako sa patrí! Pohon 4x4 a automatická prevodovka sú samozrejmosťou, toto auto poteší úplne všade. Iste, ak budete dávať plyn na podlahu, spotreba bude šialená, avšak ostatné praktické vlastnosti len potešia. Je to kombík, takže tu naložíte lyžu, ale aj kopu materálu na rekonštrukciu či kufre na rodinnú dovolenku. A do cieľa dorazíte extrémne rýchlo.

Zdroj foto: mobile.de

Čo sa týka výbavy, máte tu všetko, po čom srdce piští. Predsa len, každý Mercedes s písmenkami AMG v názve stojí za to. Vyhrievané sedadlá, navigácia, parkovacie senzory, LED svetlá, panoramatická strecha. Máme tu naozaj všetko. Stále vám to nejde dokopy s prehlásením, že toto auto je za cenu Octavie? Nuž, má za sebou toho naozaj dosť, aj keď to na prvý pohľad vôbec nevyzerá. Je totiž vo veľmi dobrom stave. Pochádza z roku 2017, teda z konca roka. Len nedávno malo 4 roky. A za túto dobu toho Mercedes AMG triedy C absolvoval neskutočných 378 340 km. To je viac ako 7 800 km mesačne! A to je šialená porcia, nakoľko ide o silný á benzínový šesťvalec. Hlavne majiteľ dal za palivo nehorázne peniaze, ak počítame so spotrebou 11 litrov na 100 km a priemernej cene benzínu 1,40 €, sme na čiastke vyše 58 000 €! A to sme počítali so striedmejšou spotrebou, aj tak sme na sume cez 1 200 € mesačne len za palivo! To je známka, že na aute nikto nešetril, teda ani na servise. A to je poznať aj na stave auta, ktoré rozhodne nevyzerá na takýto nájazd. Nuž a cena? 25 890 € s možnosťou odpočtu DPH, kedy sa dostanete pod 22 000 €! Na tak skvelé auto je to šialená cena, hlavne ak si uvedomíte že totálne základná Octavia je tesne pod hranicou 20 000 €. Iste, ten nájazd je vysoký, no toto auto má pred sebou ešte kus cesty a rozhodne spraví množstvo radosti.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nadupaný Mercedes za cenu Octavie?