Dartz predvádza nové SUV, má byť odolné voči paparazzi

Tak ako Mansory je synonymom pre minimálne trochu šialený tuning, tak ruský výrobca vozidiel Dartz má veľmi podobnú povesť. Veď jeho autá zažiarili, doslovne, v zlatej farbe, vo filme Diktátor, ktorý napísal a aj v ňom hral Sasha Baron Cohen. Automobilka má však niečo nové v ponuke, novšie ako tie pôvodné tanky vo filme.

Alebo je to len nová verzia toho tanku? Volá sa rovnako, aspoň časťou mena. Ale tentoraz to asi nebude úplne kamión, lebo ako základ pre prestavbu prichádza Mercedes triedy GL. Celé meno tohto výtvoru je celkom šialené, Dartz Prombron Black Alligator MMX Black Tiger Moon Edition. To sa celkom zle vysvetľuje na dedinskej zábave.

Foto: Dartz

Automobilka hovorí, že oranžovo-čierne sfarbenie je kvôli tomu, aby tento obor pripomínal tigra, ktorého má v názve. A tvary sú naozaj extravagantné tiež. Predné svetlá síce možno základným stvárnením so samostatnými svetelnými zdrojmi môžu pripomínať Alfu Romeo Brera, ale elegancia vyprchala, tu je hlavným cieľom šokovať.

Ale jedným dychom treba dodať, že toto auto je pancierované technológiou GBOL, čo je prvýkrát, kedy ju niekto použil na civilné auto. Ak sa teda tento mastodont dá nazvať civilným a naviac autom. Dôležité je, že takto pancierované auto váži stále rovnako ako pôvodné GL.


Foto: Dartz

Vnútri je to šialenstvo s tvarmi pôvodného GL prvej generácie, ale očalúnené kožou s krokodílím vzorom, obklady sú so zlatými akcentami a exotické materiály rozhodne nechýbajú. Žraločia koža? Nech sa páči!

Ale dostať sa do interiéru bude zložitejšie. Kľučky na karosérii nevidno. Ale sú tam a sú nastavené tak, že dajú elektrošok každému neoprávnenému potenciálnemu užívateľovi. Ak teda niekoho zbalíte na zábave, tak ho skúste varovať. Necháme na vás. Aby nebolo vidno do vnútra dostal tento Prombron špeciálne sklá, ktoré je možné zatemniť stlačením tlačidla. Doteraz sa táto technológia používala najmä na strešné okná. Samozrejmé je, že aj tieto hi-tech sklá sú nepriestrelné.


Foto: Dartz

Pod kapotou je motor V8, ktorý začal svoju púť v Mercedese. Súdiac podľa výduchov viditeľných na jednej z fotiek je základom prvá generácia modelu, čo by znamenalo atmosférický osemvalec s výkonom 285 kW (388 k). Dartz však hovorí, že oproti sériovému stavu má motor výrazne zvýšený výkon. Alebo je ten motor V8 naftový? To sa dozvedia asi len zákanzíci, ktorí si takúto monštrozitu kúpia.


Foto: Dartz


Foto: Dartz

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Dartz

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Dartz predvádza nové SUV, má byť odolné voči paparazzi