TopCar spravil karbónové Porsche 911 hnedej farby

Ak nepoznáte úpravcu luxusných a športových vozidiel TopCar, tak by ste mali. Je to niekedy podobný extrém ako Mansory, ale z opačnej strany. Z opačnej strany znamená, že do Mansory idete na západ, do TopCar na východ. Tento úpravca má totiž sídlo v Moskve. A aktuálne predstavil novú kreáciu na základe Porsche 911.

Celý názov novej prestavby znie Porsche 911 Stinger GTR Limited Carbon Edition. To keby náhodou nebolo málo písmenok na pumpe. Ale to, čo je v pomenovaní hlavné je za slovom limited. Carbon hovorí o použitom materiáli. Reálne je celá karoséria vyrobená z viditeľného karbónu. Teda väčšina z nej.

Foto: TopCar

Nová je určite predná kapota s malým spojlerom pod čelným oknom a tiež blatníky s nasávacími otvormi, alebo odvetrávacími, ako má aj predchádzajúca generácia 911 GT3 model 991. Na prahoch je zase rebrovanie, aby neboli úplne nudné.

V zadnej časti je tiež nový nárazník, ale aj nová kapota motora. Tá má dve odtrhové hrany a k tomu ešte masívne prítlačné krídlo. V spodnej časti zadku je zase difúzor, ktorý má priestor aj pre lichobežníkové koncovky výfuku Kline. Táto značka nebud mať nič so sieťou maloobchodných predajní v každom väčšom meste.


Foto: TopCar

Po otvorení batožinového priestoru, ktorý je vpredu, je vidieť, že aj tu TopCar niečo vytvoril. Len je otázka, či to je imitácia dreva, alebo maskovanie vo veľmi špecifických farebných kombináciách. Celkovo sa TopCaru podarilo vymeniť, alebo doplniť 84 dielov na ikonické kupé.


Foto: TopCar

Výroba karbónových dielov je celkom pedantná a každý diel má štyri vrstvy. Vnútornú, vonkajšiu a dve vrstvy medzi nimi sú štrukturálne, zabezpečujúce pevnosť.

To, čo sa udiali na exteriéri je aj vo vnútri auta. Hnedé tóny prechádzajú až do medeno pôsobiacich prvkov a aj tu je vo veľkej miere použitý karbón. TopCar sa však nebojí a dal do sveta aj cenu tejto úpravy. Je to cena samotnej úpravy, auto už musíte mať kúpené.


Foto: TopCar

Cena karbónového exteriéru je 100-tisíc eur. Ak však chcete inú ako čiernu farbu, ako je napríklad hnedá na fotkách, tak to je 25-tisíc eur naviac. Vylepšenia interiéru sú za 35-tisíc eur. Ak chcete kované disky, tak plus 8-tisíc. A výfuk Akrapović z titánu, alebo Inconel Kline pridá ešte 6 500 eur. TopCar vyrobí 13 takto upravených 911, takže exkluzívnosť bude zaručená. Aj keď možno trochu gýčovo.


Foto: TopCar

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: TopCar

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / TopCar spravil karbónové Porsche 911 hnedej farby