Mercedes prosí 800 000 zákazníkov, aby so svojimi autami nejazdili!

Mercedes je automobilkou, ktorá mieri na tých najnáročnejších zákazníkov. Ponúka maximálny komfort, luxus a punc výnimočnosti. Preto od áut s logom Mercedes v znaku človek logicky očakáva viac, ako od nejakej bežnejšej automobilky. Ak vám ale prémiová automobilka povie, aby ste so svojím drahým autom nejazdili, lebo môže zhorieť, tak to asi v poriadku celkom nie je.

800 000 problémov

Kedysi sa za problematické automobilky označovali francúzske či talianske autá. V dnešnej dobe na nespoľahlivosť a početné problémy dopláca Tesla, stále sa dá označiť za novú automobilku. Prémiový segment problémy obchádzali, čierneho Petra si však teraz vytiahol Mercedes. O mimoriadne závažnom probléme informoval portál europe.autonews.com.

Mercedes požiadal svojich zákazníkov o čosi naozaj neobvyklé. Približne 800 000 motoristom odporučil, aby so svojimi autami nejazdili vôbec, prípadne len v nevyhnutnom prípade, inak môžu zhorieť. V týchto konkrétnych automobiloch existuje riziko úniku chladiacej kvapaliny medzi podtlakovým systémom a chladiacim okruhom. Pri kontakte s inými komponentmi sa môže razantne zvýšiť teplota, kvôli čomu dôjde k vznieteniu. Ako veľmi závažné toto riziko je nevieme, avšak určite to nebude nič zanedbateľné. Inak by Mercedes neriskoval poškodenie svojho mena a neupozorňoval by neskutočných 800 000 motoristov. Automobilka mala týchto majiteľov kontaktovať formou listu a ide aj o obľúbené modely triedy C, okrem toho aj luxusnejšie Mercedesy E, G, GLS, GLE či S. Problémy by sa nemali týkať amerického trhu, u nás sa však možno niekto, komu Mercedes odporučí nejazdiť nájde.

Zdroj foto: europe.autonews.com

Hovoríte si, prečo Mercedes problémové diely jednoducho nevymení? Nuž, to je na celej situácií najabsurdnejšie, diely jednoducho nemá. Majiteľom, ktorých tieto problémy postihli odporúča BMW kontaktovať svojho dealera, ale v zásade nemecká automobilka neodporúča s jej autami jazdiť, ale opraviť ich taktiež nevie. Nuž, uvidíme ako sa tento problém podpíše na popularite Mercedesu.

Zdroj: europe.autonews.com

Zdroj foto: europe.autonews.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Mercedes prosí 800 000 zákazníkov, aby so svojimi autami nej...