VIDEO: český milionár šiel na diaľnici 414 km/h!

Športové autá vždy priťahovali milovníkov motorov. Veď kto by nechcel mať dobré a rýchle auto, za ktorým sa úplne každý obzrie. Lenže takéto autá obvykle aj čosi stoja. A nie zrovna málo. Ak chcete rýchle auto, ktoré dá 200 km/h, nebude to až tak drahé. Auto, ktoré zvládne 300 km/h už prevetrá peňaženku aj zámožnejšieho motoristu. Nuž a hranica 400 km/h je doménom zopár vyvolených. My, bežní smrteľníci sa môžeme aspoň pozrieť na to, ako jazda pri viac ako 400 km/h vyzerá.

Bugatti použité tým najlepším spôsobom

Automobilka Bugatti je celosvetovo preslávená svojimi ultra rýchlymi športiakmi, ktoré ukazujú svoje zadné výfuky celému automobilovému svetu. Je to prestížne auto pre vyvolených, ktorí si môžu dovoliť ten najrýchlejší luxus na kolesách. Jedným z nich je aj český podnikateľ Radim Passer, ktorý nám prostredníctvom svojho YouTube kanála dal možnosť pozrieť sa, ako vyzerá jazda pri takto šialenej rýchlosti.

Zdroj foto: blesk.cz

Český milionár bol už držiteľom rýchlostného rekordu pri jazde v bežnej premávke, so svojim Bugatti Veyron sa dostal cez hranicu 400 km/h. So svojim novším modelom, Bugatti Chiron chcel posunúť laťku ešte ďalej. Preto vyrazil na nemeckú diaľnicu, na úsek s neobmedzenou maximálkou. Vybral si skorú rannú hodinu, kedy je diaľnica najprázdnejšia. Tento prístup rozhodne chválime, všetko tak bolo úplne legálne a omnoho bezpečnejšie, ako sa o čosi podobné pokúšať v dopravnej špičke. A podarilo sa mu dosiahnuť maximálku 414 km/h, čo je neskutočná hodnota! Už len na videu je vidieť, ako sa okolie jemne rozmazáva a autá idúce bežnou rýchlosťou pôsobia, že stoja. Rýchlosť je skutočne extrémna, hlavne ak si uvedomíte, že za 1 sekundu auto prejde vzdialenosť futbalového ihriska. Nuž, aj pre bežných účastníkov premávky musel byť tento pokus zážitkom, už len keď vás na diaľnici pri 130-tke predbehne niekto, kto ide napríklad 200 km/h, je to riadny rozdiel. Ak by vás obehol ktosi rýchlosťou 414 km/h, je dosť pravdepodobné, že by ste ani neuverili tomu, čo ste uvideli. Zaujímavosťou je aj fakt, že pri brzdení z takejto rýchlosti Bugatti Chiron vysunulo aj vzdušnú brzdu. Ale radšej si to pozrite na vlastné oči.

Zdroj: youtube.com

Zdroj foto:blesk.cz

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / VIDEO: český milionár šiel na diaľnici 414 km/h!