Rolls-Royce ukázal žiarivú stránku Cullinanu

Nie všetky kusy Rolls-Royce musia byť v monochromatickej palete farieb, aj keď to tak v ostatnej dobe naozaj je. Nová séria Cullinanov, ktorú vytvorila sekcia Bespoke sa predstavila v Moskve a dostala meno Black and Bright. Už z názvu je jasné, že žiarivé farby kombinuje s čiernymi doplnkami.

Základom pre tieto modely je verzia Black Badge, z ktorej vlastne pochádza prvá časť názvu. Bright zase hovorí o použitej farbe. Na výber je ich hneď niekoľko, modrá Turchese, oranžová metalíza, fialová Twilight, žltá Forge a červená Magma.

Zdroj: Rolls-Royce

Ku každej farbe zovňajšku môže byť zladený interiér. Napríklad modrý Cullinan má ostré modré čalúnenie a pred spolujazdcom je panel, ktorý kombinuje farbu karosérie s viditeľnými karbónovými pásmi, ktoré majú výraznú štruktúru. Automobilka hovorí, že výroba takéhoto kusu obloženia trvá 21 dní pre každé jedno auto.


Zdroj: Rolls-Royce

Samozrejmosťou je hviezdne nebo na strope auta. Aj tu farba svetielok korešponduje s farbou karosérie. Výrazným prvkom interiéru je aj nápis na lištách prahov, ktorý znie: Black and Bright. Created specially for Rolls-Royce Motor Cars Moscow. Takže tieto kusy sú určené pre moskovskú pobočku Rolls-Royce a jej zákazníkov.


Zdroj: Rolls-Royce

Rozdielom verzie Black Badge, oproti ostatným Cullinanom je už spomenuté použitie čiernych chrómových doplnkov exteriéru. Rovnako čierna je aj soška Spirit od Ecstasy. Pod kapotou má motor s objemom 6,8 litra a usporiadaním V12. Po vylepšeniach má výkon 447 kW (607 k) a krútiaci moment 900 Nm. Základný Cullinan má 420 kW (571 k) a 850 Nm.

Tieto Cullinany budú teda dostupné u moskovského dílera automobilov Rolls-Royce v showroome, ktorý je v hoteli Ukraina.


Zdroj: Rolls-Royce

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Rolls-Royce

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Rolls-Royce ukázal žiarivú stránku Cullinanu