Rodinné auto s V6 za 3 400 €?

Dnešná doba veľký priestor motorom s viac ako 4 valcami nedáva. Občas sa ešte v ponuke nájdu, ide však o veľké prípadne športové autá. Dmes ak aj chcete rodinné auto, je dosť možné že pod kapotou bude mať litrový trojvalec. Nebolo však tomu stále takto, kedysi ste si vedeli kúpiť aj praktické auto s dávkou výnimočnosti. Tým autom bola Mazda 323.

Legenda s nádychom športovosti

Mazda 323 je dodnes autom, na ktoré mnohí spomínajú v dobrom. Japonské autá majú samy o sebe nesmierne dobré meno hlavne vďaka svojej odolnosti a často krát aj technologickej inovatívnosti. Jej športovejšia verzia 323F sa objavila na predaj na portáli carforyou.ch.

Zdroj foto: carforyou.ch

Mazda 323 je aj sama o sebe dodnes pomerne atraktívnym autom. Jej športovejšia modifikácia s písmenkom F športový imidž len podčiarkuje. Auto na prvý pohľad pôsobí športovejšie, napriek tomu je tu priestor pre celú rodinu. Mnohých iste potešia bezrámové okná ako na športiaku. A poteší aj to pod kapotou. Nachádza sa tu 6 valcový motor s pomerne netradičným objemom 2 litre. Disponuje výkonom 144 koní, čo je na takéto auto naozaj dostatočné a zvuk šesťvalca je proste niečo, čo už z ciest naozaj mizne. Kúsok z roku 1998 má za sebou 176 000 km, čo je vzhľadom na vek vcelku fajn, na druhej strane dať takú porciu kilometrov na šesťvalci so spotrebou cez 10 litrov na 100 km nie je celkom obvyklé. Nuž a cena tejto raritky? Po prepočte 3 400 €, čo je na zachovalý 6 valcový motor v aute, ktoré je použiteľné aj na každý deň vcelku fajn cena.

Zdroj foto: carforyou.ch

Zdroj foto: carforyou.ch

Zdroj: carforyou.ch

Zdroj foto: carforyou.ch

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Rodinné auto s V6 za 3 400 €?