Čínske elektrické SUV so 680 koňmi za lákavú cenu!

Čínske automobily vo všeobecnosti nebudia veľa dôvery. Mnoho ľudí ich má zafixované ako nespoľahlivé autá pochybnej kvality. Iste, neznáme čínske auto by bolo u nás problémom hlavne kvôli neexistujúcej servisnej sieti. V Číne však jazdia státisíce čínskych automobilov úplne bežne. Je teda logické, že až tak zle na tom nebudú. Iste, ide obvykle o lacnejšie modely, no Čína občas prekvapí a na trh pustí kúsok, za ktorý by sa nehanbila ani hocaká prémiová automobilka.

Extrémny výkon, luxus aj dizajn

Ak chce človek veľké a luxusné SUV, obvykle si vyberie Audi, BMW alebo Mercedes. A to bez ohľadu na to, z ktorej krajiny sveta pochádza. Tieto automobilky totiž znamenajú prestíž, kvalitu a luxus už akosi automaticky. Len málo automobiliek sa odhodlá do tohto segmentu vôbec nazrieť, čínska automobilka Voyah je však výnimkou. O modeli Free informoval portál chinapev.com.

Zdroj foto: chinapev.com

Ak ste o automobilke Voyah ešte nepočuli, niet sa čomu čudovať. Napriek tomu nejde o žiadneho nováčika, automobilka spolupracuje napríklad aj s Kiou či Renaultom. Auto je to naozaj rozmerné, na dĺžku meria takmer 5 metrov, široké je takmer 2 metre a vysoké takmer 1,7 metra. Poriadny kus auta. Okrem toho Voyah Free zaujme “nečínskym” dizajnom, pôsobí naozaj dospelo a európsky, za takéto auto by sa nikto nehanbil ani u nás. Ešte futuristickejšie pôsobí interiér, ktorému dominuje koža a hlavne trojica obrazoviek na prístrojovke. Jedna je dokonca aj pred spolujazdcom, klasické tlačidlá prakticky absentujú. To síce nie je z praktického hľadiska úplne skvelé, avšak z hľadiska technologickej vyspelosti dávame palec hore.

Zdroj foto: chinapev.com

Vyspelá technológia je aj pod kapotou. Tu sa nachádza dvojica elektromotorov a jeden spaľovací 1,5 litrový motor. Poďme najskôr na spaľovací motor, ten má 109 koní a slúži v podstate ako generátor elektriny pre elektromotory. Nuž a tie naozaj zaujmú, ich výkon je až 680 koní! Maximálka je síce elektronicky obmedzená na 200 km/h, avšak na 100 km/h sa tento kolos dostane len za 4,5 sekundy! Čo sa týka dojazdu, tak čisto elektromotory by mali zvládnuť 500 km, v prípade použitia spaľovacieho motora ako generátora elektrickej energie by sme sa mali dostať až na 860 km, čo je už veľmi pekná hodnota. A akú vysokú hodnotu budete musiet za to všetko zaplatiť? Po prepočte necelých 44 000 €. Iste, je to stále vysoká čiastka, ktorú si každý určite nebude môcť dovoliť, no vzhľadom na to, čo Voyah Free ponúka, je viac než prijateľná. Veľké a luxusné SUV s dvojicou elektromotorov a výkonom ako športiak by s prestížnejšou značkou v logu stálo pokojne aj dvojnásobok, pravdepodobne ešte viac.

Zdroj foto: chinapev.com

Zdroj: chinapev.com

Zdroj foto: chinapev.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Čínske elektrické SUV so 680 koňmi za lákavú cenu!