BMW M5 od G-Power má extrémnych 900 koní

O najšialenejšie úpravy BMW sa už tradične stará nemecká firma G-Power. Veď keď prišla desaťvalcová M5, tak jej šupli kompresor a zrazu mala taký výkon, že sa stala najrýchlejším sedanom a zosadila z trónu CLS od Brabusu, čiže Brabus Rocket. Teraz prichádza niečo podobné, ale s novou M5.

G-Power, firma z nemeckého Bavorska, si zobrala do parády najnovšiu verziu modelu M5 a posunula všetky hodnoty na hranice, ktoré sú extrémnejšie. A pritom už základná M5, prvá s pohonom všetkých kolies má naozaj príjemné parametre.

Foto: G-Power

Výkon základného modelu je 442 kW (600 k) a krútiaci moment 750 Nm. Stovku má za 3,4 sekundy a maximum limitované na 250 kilometrov za hodinu, pričom existuje sériová výkonnejšia alternatíva. M5 CS má výkon až 467 kW (635 k), krútiaci moment síce ostáva rovnaký, ale stovku má za tri sekundy a maximum posunuté na 300 kilometrov za hodinu. Znova s obmedzovačom.


Foto: G-Power

G-Power posúva hranice ešte vyššie. Z 4,4-litrového motora V8 sa mu podarilo dostať ešte o niečo viac ako má verzia CS. Po zásahu má M5 od úpravcu výkon až 663 kW (900 k) a krútiaci moment sa vyšplhal na 1050 Nm.

Na dosiahnutie týchto parametrov G-Power vymenil turbá, zmenil zvody a kompletne prekopal softvér v riadiacej jednotke. Výfuk nesie logo Deeptone a priemer koncoviek výfuku je 90 milimetrov. G-Power posunul aj obmedzovač rýchlosti. Z 300 na 340 kilometrov za hodinu. To už je naozaj extrémna hodnota, ktorú nie je možné využiť hocikde. A to ani v nelegálnych situáciách.


Foto: G-Power

Táto brutálna verzia však nie je jedinou, ktorú má úpravca v ponuke. Portfólio má verzie GP-700, GP-740, GP-780 a GP-820. Čísla vždy vyjadrujú výkon v konských silách.

Okrem samotnej úpravy motora a zvýšenia výkonu má G-Power v ponuke aj disky. Priemer môže byť buď 20, alebo 21 palcov. A šírka je 9, alebo 10,5 palca. Ak si to chcete prepočítať na milimetre, tak jeden palec je 25,4 milimetra.


Foto: G-Power

G-Power upravuje verziu M5 CS, čo môže byť háčik. Táto verzia bude dostupná len počas roku 2022 a séria sa celkom rýchlo, aj napriek cene, predáva. Základná cena BMW M5 CS na našom trhu je 180-tisíc eur. O cene úpravy G-Power informuje konkrétnych záujemcov. Bežne v cenníkoch nie je.


Foto: G-Power

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: G-Power

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / BMW M5 od G-Power má extrémnych 900 koní