Tesle Model 3 sa postavilo elektrické BMW, je vo všetkom lepšie!

Tesla je značka, ktorá sa teší obľube na mnohých frontoch. Niekto má rád jej inovatívnosť, niekto dizajn jej automobilov, iný zas ich výkon. Rovnako, ba možno viac ako priaznivcov má aj odporcov. Smutné je, že mnoho odporcov prichádza práve z radov bývalých nadšencov, hlavne kvôli osobnej skúsenosti s mizernou kvalitou, prípadne niektorým z početných problémov, ktoré Tesly postihujú. Doteraz Tesla, konkrétne Model 3 veľmi nemal súpera, teraz tu je ale BMW i4.

BMW dalo laťku poriadne vysoko

Tesla si spravila meno po celom svete. Najskôr svojou inovatívnosťou a tým, že prišla s masovou výrobou elektrických áut v podstate prvá, postupom času nekvalitou ich výroby a mnohými problémami, ktoré by iné automobilky nikdy netolerovali. Aj preto sa čakalo, kedy sa konečne postaví Tesle rovnocenný súper. Tesla totiž pri výrobe automobilov zisková nebola a kým neboli elektromobily rožšírené, ich masová výroba nedávala komerčný zmysel iným automobilkám. Teraz je tu ale BMW i4, ktoré sa postavilo voči vrcholnej Tesle Model 3 Performance a zaujímavé porovnanie priniesol YouTube kanál Carwow.

Zdroj foto: teslanorth.com

BMW i4 je zaujímavým autom, ktoré je v zásade športovým kupé, ktoré je však praktické aj počas bežného použitia. Vzhľadom na to, že tento konkrétny model je vo verzií M50, postavila sa proti nemu vrcholná Tesla Model 3 Performance s nejakými bonusovými úpravami navyše. Jeho elektromotor produkuje výkon 544 koní, hmotnosť je však šialená, až 2 215 kg! V tom je na tom Tesla omnoho lepšie, váži len 1 847 kg, výkon je nižší, 490 koní. Papierovo by tak mala Tesla Model 3 Performance byť na koni. Realita je ale o niečo odlišná. Doteraz dychberúca dynamika Tesly nestačila na BMW i4, šprint na 400 metrov zvládla Tesla za 12 sekúnd, BMW to dalo za 11,9 sekundy. Pri brzdení bola Tesla o čosi lepšia, hlávne zásluhou extra karbónových kolies. Nuž, rozdiel to na prvý pohľad nie je výrazný, ale pozrime na všetky výhody, napriek tomu, že BMW bude o čosi drahšie. BMW bude mať lepšiu servisnú sieť, je rýchlejšie, remeselne bude na tom kvalitatívne iste lepšie, ako Tesla. Nuž, Tesla musí prísť v budúcej generácií s mnohými vylepšeniami, s ktorými bude držať krok s konkurenciou.

Zdroj: youtube.com

Zdroj foto: teslanorth.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Tesle Model 3 sa postavilo elektrické BMW, je vo všetkom lep...