Škoda 120 v stave ako z výrobnej linky

Škoda je v miestnych podmienkach extrémne rozšireným autom. Niet divu, dodnes ju berieme v podstate za niečo takmer svoje, domáce. Bez ohľadu na to, aký model Škoda prinesie, takmer vždy ide o predajný hit. Platí to o Octavií, Fabí, v minulosti o Felicií a rovnako aj Škode 120. Tá sa už stáva raritou a zberateľskou raritou. V dobrom stave je však nedostatkovým tovarom. Tu je však jedna, ktorá vyzerá presne ako v roku 1988.

33 ročná kráska

Škoda 120 je autom, v ktorom sa viezol takmer každý, ak nie tak jeho rodičia určite. Šlo o jeden z najbežnejších automobilov ešte celé roky po ukončení výroby. V deväťdesiatych rokoch bola Škoda 120 považovaná za bežnú a postupom času sa na ňu začalo pozerať cez prsty. No a dnes je stredobodom záujmu. Na portáli mobile.de sa objavil kúsok, ktorý je svojim stavom naozaj dokonalý.

Zdroj foto: mobile.de

Táto Škoda 120 pochádza z roku 1988, má teda za sebou už 33 rokov. Na prvý pohľad zaujme aj svojou farbou, je to preslávená neidentifikovateľná zeleno-šedá farba dokonale vystihujúca vtedajšiu atmosféru. Stav tejto 120-tky je však skutočne dokonalý. Nikde nie je žiadna hrdza, pozorné oko si všimne že tu nájdeme dokonca pôvodné pneumatiky! A to je už naozaj extrémna vzácnosť. Dôvod je jednoduchý, za 34 rokov života najazdila táto Škoda 120 len neskutočných 27 563 km! To je v priemere len nejakých 67 km mesačne, čo je naozaj nič. Majiteľ mal auto dokonca posledných 17 rokov zatvorené v garáži, čo je vidieť aj v interiéri, ktorý nie je ani v náznaku opotrebovaný. Dokonalý stav je však vykúpený cenou. 9 500 € je stále cena, ktorú si mnoho ľudí dokáže na auto vyčleniť, na 34 ročnú 120-tku je to ale naozaj dosť. Nuž, z obyčajnej Škody sa postupne stáva investícia.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Škoda 120 v stave ako z výrobnej linky