Luxusné auto s výkonom 400 koni za rozumné peniaze?

Mať výkonné a rýchle auto pred nejakým časom znamenalo mať malý a nepraktický dvojmiestny športiak. Ak chcel človek zas luxus, dostal síce silný motor, no vo veľkej a ťažkej limuzíne, ktorá mala síce krásnu dynamiku, no športiak to nebol. Postupne sa však začali objavovať autá, ktoré tieto dva svety spojili. A občas sa na predaj objaví naozaj zaujímavý kúsok, rovnako ako toto Infinity.

Japonské stelesnenie sna o dokonalosti

Japonské autá sú pre mnohých snom kvôli ich bájnej výdrži a technickej precíznosti. V mnohých prípadoch to je naozaj pravda. Ak chcete navyše auto praktické s nádychom športového ducha, mnoho ľudí si vybaví Mazdu 6. Je tu však aj niečo ešte o triedu vyššie, značka Infinity, ktorá sa síce už z Európy stiahla, no na trhu je stále dostatok jej zaujímavých modelov. Na portáli mobile.de sa objavilo Infiniti Q50 v zaujímavom stave za fajn cenu.

Zdroj foto: mobile.de

Pokiaľ ste ešte o značne Infinity nepočuli, vedzte, že ide o luxusnú divíziu automobiky Nissan. Takže je to vlastne taký lepší Nissan, čo na druhej strane poteší z hľadiska dostupnosti servisu. Model Q50 bol športovo elegantným sedanom, ktorý pohodlne odviezol celú rodinu aj s nákladom. Pod kapotou ste mohli mať rôzne motory, tento jeden je však azda najzaujímavejší. Infiniti Q50 3.0t Sport má pod kapotou 3 litrový benzínový štvorvalec s naozaj veľmi zaujímavým výkonom 406 koní. To je aj na dnešnú dobu viac než dosť. Kúsok z roku 2017 mal s týmto motorom spotrebu 9-10 litrov na 100 km čo rozhodne málo nie je, no vzhľadom na výkon je to stále akceptovateľné.

Zdroj foto: mobile.de

Pozrime sa na dynamické parametre. 406 koní dokáže divy aj vo veľkom a ťažkom sedane, maximálka činí až 295 km/h a na 100 km/h sa dostanete za 5 sekúnd! Takéto čísla mali niekedy skutočné športiaky, tuto máte plne použiteľné auto na každý deň. Bonusom je pri tomto aute hlavne jeho stav. Bolo pravidelne servisované a má najazdených len 100 000 km, čo je naozaj ešte veľmi fajn. Poteší aj jeho cena, ktorá je podobná ako pri Octavií v nie totálnom základe. Tu však dostanete prémiovú automobilku s motorom a dynamikou, o ktorej môže Octavia snívať a aj praktické vlastnosti Infiniti Q50 budú veľmi fajn. Cena je 25 690 €, ak máte možnosť odpočtu DPH, stačiť bude len 21 588 € čo je mimoriadne lákavé.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Luxusné auto s výkonom 400 koni za rozumné peniaze?