Škoda Superb v top stave za cenu Fabie?

Škoda Superb pri svojom príchode vzbudila rôzne kontroverzie. Škoda bola vždy vnímaná ako ľudová značka, iste, to sa medzičasom zemnilo, avšak na svoju dobu bol príchod Superbu mnohými nepochopený. Aj tak ale dokázal presadiť a získať si mnohých priaznivcov. Dnes sa dá kúpiť jazdený za fajn ceny a občas človek môže riešiť dilemu, či bude pre neho vhodnejší nadupaný Superb, alebo priemerná nová Fabia.

Luxus za ľudovú cenu

Pojem ľudová cena mnohí chápu rôzne, v kontexte dnešných neustále stúpajúcich cien sa však aj táto hranica mení. Ak by sme však zobrali novú Fabiu s aspoň nejakou výbavou, sme niekde okolo hranice 15 000 €. To rozhodne nie je málo, ale vzhľadom na nové auto to už asi začne byť štandardom. A za podobné peniaze sa na portáli mobile.de objavila veľmi zaujímavá Škoda Superb.

Zdroj foto: mobile.de

Nejde o hocakú Škudu Superb, ktorých je na predaj hromada. Toto je verzia Laurin a Klement, teda tá najluxusnejšia a môžete sa tešiť na navyšší možný luxus, aký ste v druhej generácií Superbu mohli okúsiť. Maximálna výbava, kožený interiér a všetok mysliteľný komfort. A k tomu prekvapí dokonalý stav, jedinou viditeľnou známkou opotrebenia je jemne ošúchaný bok sedačky vodiča a len zľahla ošúchané aj sedadlo spojulazdca. To je kozmetická vada, kvôli častému nasadaniu a vystupovaniu.

Zdroj foto: mobile.de

Ak sa dostaneme pod kapotu, tu sa nachádza obľúbený dvojlitrový štvorvalec 2,0 TDI s výkonom 170 koní, s automatickou prevodovkou a pohonom 4x4. Navyše je to motor naozaj úsporný, aj s tak veľkým autom sa dá s ľahkou nohou jazdiť na úrovni okolo 6 litrov na 100 kilometrov. Ide teda nielen o komfortné, ale aj maximálne praktické auto, s ktorým nebude problém ani jazda v zime či po horších cestách. Vráťme sa ku jeho stavu. Táto Škoda Superb je z roku 2013, má za sebou teda 8 rokov. Na tachometri svieti hodnota 48 621 km. To je pri naftovom Superbe hodnota z ríše rozprávok. Aj keby bol nájazd s 0 na konci navyše, teda takmer pol milióna kilometrov, na takýto Superb by to nebolo nič prekvapivé. Tento kúsok je ale až na spomínané sedačky v absolútne špičkovom stave a jeho cena je 15 999 €. Vzhľadom na to, čo toto auto ponúka a ako dlho ešte bude slúžiť je to cena viac než prijateľná.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Škoda Superb v top stave za cenu Fabie?