Poštu bude doručovať armáda Boxerov

Automobilka Peugeot a Česká pošta spolupracujú už od roku 2013, kedy doručovateľská služba podpísala kontrakt na kúpu ľahkých úžitkových vozidiel. Prvá objednávka bola 400 kusov a aktuálne pribudla ďalšia porcia nových doručovateľských vozidiel.

Situácia v Európe je diametrálne olišná od tej v USA. Kým v USA satavajú firmy špeciálne vozidlá presne pre potreby poštových služieb, u nás a aj v susednej Českej republike, vlastne v takmer celej Európe sú vozidlá na doručovanie absolútne štandardné bez zásadných zmien, okrem polepov. Každý si predsa aj u nás pamätá oranžové Škody Praktik, ktoré stále jazdia po cestách.

Foto: Peugeot

Česká pošta si pred pár dňami prevzala 295 nových kusov dodávky Peugeot Boxer. Práve táto spoločnosť patrí v strednej Európe k najvýznamnejším zákazníkom automobilky. A Peugeot je na tamojšom trhu aj druhý za prvých 10 mesiacov v predaji ľahkých úžitkových vozidiel. Táto dodávka dodávok však ešte môže v celoročnom hodnotení ešte zamiešať karty.

Presná špecifikácianie je jasná, ale podľa fotiek je viditeľné, že Česká pošta zvolila dĺžku L2 a výšku H2. Je to celkom logické, lebo práve táto dĺžka zabezpečuje dostatočný vnútorný priestor a zároveň má dobrú manévrovateľnosť. Naviac je to prvá veľkosť s výškou H2, čo znamená, že vzadu sa bez problému postaví dospelý človek a poštár sa tak nebude po ložnej ploche prechádzať sklonený, aby vošiel.


Foto: Peugeot

Pošta v susednom štáte však nebude vlastníkom vozidiel. Polovica áut bude mať ako vlastníka lízingovú spoločnosť ALD, ktorá automobily posunie prostredníctvom operatívneho lízingu. Druhá polovica bude mať v osvedčení o evidencii ako majiteľa ČSOB, ktorá na ňu poskytla finančný lízing.

"Som nesmierne rád, že sme aj tento rok dokázali vyhrať tento tender a dodať takmer 300 vozidiel! Pokračovanie dlhodobej spolupráce s Českou poštou je dôkazom našej konkurencieschopnosti na trhu a kvality a dostupnosti našej servisnej siete. Všetky tieto aspekty nám umožňujú naplniť aj tie najvyššie očakávania našich obchodných partnerov",vyhlásil Lukáš Hošek, vedúci sekcie fleetového predaja.


Foto: Peugeot

Aktuálne Peugeot ašpiruje na dodanie ďalších 280 kusov ľahkých úžitkových vozidiel, ale menších. Pošta vypísala tender na vozidlo veľkosti Peugeotu Partner. Je veľká pravdepodobnosť, že český doručovateľský podnik bude postupne elektrifikovať ponuku, na čo má tiež automobilka vhodných kandidátov.


Foto: Peugeot

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Peugeot

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Poštu bude doručovať armáda Boxerov