Toto Volvo zvládlo 5 rokov každý deň 300 km!

Dlhovekosť je pojem, ktorý bol v poslednej dobe pri nových autách skôr snom. Niet divu, je v nich hromada moderných technológií a elektroniky a je len otázkou času, kedy v nich čosi odíde. Už to nie je ako kedysi, keď staré spoľahlivé autá dali státisíce kilometrov len s výmenami oleja a tankovaním. Aj dnes sa však občas objaví takáto výnimka, jednou z nich je aj toto Volvo.

Nesmrteľné Volvo tejto doby

Stelesnením nesmrteľného auta je tradične už Octavia s motorom TDI. Tvrdiť o nej, že je to jediné poriadne auto by bolo ale pochopiteľne veľmi krátkozraké. Na svete je mnoho áut, ktoré toho vydržia viac, než by ste povedali. A stále sa nájdu aj medzi modernými kúskami. Napríklad také Volvo XC90, ktoré bolo vždy vnímané skôr ako symbol statusu, no presvedčí aj svojou odolnosťou. Jeden zaujímavý kúsok sa objavil na portáli mobile.de.

Zdroj foto: mobile.de

Toto Volvo XC90 v bielej farbe vyzerá na prvý pohľad veľmi dobre. Aj na druhý, len pohľad do interiéru na mierne obsedné sedačky prezrádza, že toto auto už nejaký ten kilometer za sebou iste bude mať. Človek by mu tipol možno tak 150 000 km, maximálne 200 000 km. Aj to by bolo už na auto z roku 2016 naozaj dosť. Pod kapotou sa nachádza 2 litrový naftový motor s výkonom 235 koní, čo komfortne postačuje aj pri takomto veľkom a ťažkom aute. Auto mal od kúpy jeden jediný majiteľ, ten sa o neho staral naozaj príkladne. Navyše auto nepotrebovalo žiadne extra zásahy, všetko boli len výmeny spotrebného materiálu. Olej, filtre a podobne. Nuž a aký je teda ten celkový nájazd? Za 5 rokov zvládlo Volvo XC90 neskutočných 546 257 km! Presne tak, za 5 rokov vyše pol milióna kilometrov. To robí približne 300 kilometrov každý jeden deň, 365 dní v roku! Cena je 23 790 €, čo nie je úplne málo s prihliadnutím na fakt, že ak priložíte 10 000 €, nájdete auto aj s tretinovým nájazdom. Toto Volvo je skôr dôkazom toho, koľko dokáže zvládnuť aj moderné auto, ak je precízne spracované. A to Volvo XC90 rozhodne je.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toto Volvo zvládlo 5 rokov každý deň 300 km!