Toto bude najvýkonnejšie BMW, ako BMW vôbec nevyzerá!

BMW je automobilkou s už priam kultovým statusom. Niekto ju miluje, niekto si z nej robí žarty a uprednostňuje skôr inú, možno tiež nemeckú automobilku. Každá automobilka však chce prísť s inováciami, BMW nie je výnimkou. A preto nám prináša koncept budúceho najvýkonnejšieho BMW. A vyzerá naozaj... no veď posúďťe sami.

BMW, ktoré ako BMW vôbec nevyzerá.

Každé BMW už na prvý pohľad vyzerá ako BMW. Iste, niektoré generácie neulahodili úplne každému, no vždy bolo zrejmé, že ide o BMW. Nemecká automobilka teraz prináša novinku, s ktorou sa vydáva na celkom novú dizajnovú cestu. Pôjde o BMW MX, o ktorom informoval portál bmwblog.com.

Zdroj foto: bmwblog.com

BMW XM bude síce dizajnovo niečo úplne iné, ako to, na čo sme si pri BMW zvykli, pôjde však o najvýkonejšie sériovo vyrábané BMW. Čuduj sa svete, zase to bude SUV, akoby už iné typy áut automobilky pomaly nevedeli vyprodukovať. Koncept BMW XM pôsobí naozaj robustne, takmer až ako nejaké ľahké opancierované armádne vozidlo. Hlavne jeho predná kapota je nesmierne masívna, ikonické ľadvinky, ktoré sa stali symbolom BMW tu nemôže prehliadnuť skutočne nikto. To je však v podstate jediný spoznávací prvok, inak by asi málokto tipoval, že ide o BMW. Pri pohľade zozadu aj zboku by ste určite neuhádli správne. BMW XM vyzerá skôr ako nejaký lacný čínsky nepodarok, hodilo za hlavu všetko, čím bolo BMW práve BMW. Na druhej strane je tu interiér, ktorý je síce futuristický, avšak symbolika BMW je v ňom skutočne rozpoznateľná. Prémiový dizajn a prvotriedna kvalita v interiéri nie je ničomu dlžná povesti automobilky.

Zdroj foto: bmwblog.com

Pod kapotou to je ale už celkom iná káva. Je tu dokonalé spojenie dvoch svetov, spaľovacieho motora a elektromotora. A spaľovací motor tu rozhodne nie je len do počtu, mal by tu byť poriadny 8 valcový agregát, ktorý spolu s elektromotorom bude disponovať výkonom 750 koní. To aj z monštruózneho SUV spraví hotovú raketu, na 100 km/h sa má dostať len za 3 sekundy! Bude tu možnosť jazdiť aj výhradne na elektrický pohon, tu má byť papierový dojazd na úrovni len 80 km, v realite to tak bude možno polovica. Nuž, uvidíme či sa na BMW XM ešte čosi zmení, technologicky však iste pôjde o absolútnu špičku.

Zdroj foto: bmwblog.com

Zdroj: bmwblog.com

Zdroj foto: bmwblog.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toto bude najvýkonnejšie BMW, ako BMW vôbec nevyzerá!