Opel Astra ST, konkurent Octavie Combi s iskrou!

Napriek neustále trvajúcej a rastúcej popularite automobilov s karosériou typu SUV tu máme stále populárne kombíky, ktoré bodujú hlavne svojou praktickosťou. Veľký batožinový priestor je hlavný dôvod, pre ktorý si niekto kombi kúpi. V tomto segmente sú kupujúci často krát pomerne konzervatívny a vsádzajú na osvedčené klasiky. Dobrým kombíkom však môže byť aj niečo iné ako Octavia, Golf či Passat. Napríklad taký Opel Astra.

Elegantná a dravá

Opel Astra je vo svojej kategóŕií stále veľmi obľúbeným autom, blíži sa k nám nová verzia vo vyhotovení kombi. Ide o Opel Astru ST, teda Sporting Tourer. Podľa vami zvolenej motorizácie bude nová Astra tak trochu aj Sport, boduje však hlavne v oblasti praktických úžitkových vlastností. O novinke informoval portál carwow.co.uk.

Zdroj foto: carwow.co.uk

Na prvý pohľad zaujme príjemný a svieži hranatý dizajn. Označiť sa dá jedným slovom, Astra ST je jednoducho elegantná. Medzi inými však rozhodne nezapadne. Poďme ale k tomu, čo bude budúcich záujemcov o nové kombi zaujímať najviac. Kufor. Najväčší konkurent v podobe Octavie Combi je na tom lepšie, rozdiel je však naozaj malý. Kým má štvrtá generácia Octavie Combi objem 640 litrov, Astra ST disponuje objemom 608 litrov. Na druhej strane tretia generácie Octavie Combi mala 610 litrov, čo je v zásade rovnaká hodnota. To platí o bežnej verzií so spaľovacím motorom, ak by ste chceli plug-in hybrid, kufor bude menší, 548 litrov.

Zdroj foto: carwow.co.uk

A poďme tým pádom pod kapotu. Základom bude benzínový 1,2 litrový 3 valcový motor v dvoch výkonnostných verziách, 110 alebo 130 koní.  Ak chcete naftový agregát, ten s objemom 1,5 litra bude disponovať rovnako 130 konskými silami. Nuž a ak chcete vyšší výkon a mať auto, ktoré bude hodné prívlastku Sport, tak budete musieť siahnuť po plug-in hybride. Ten bude opäť v dvoch výkonnostných verziách, buď 180 koní, alebo 225 koní. Čo sa týka výbavy, tá je už aj v základe štedrá. LED svetlomety, digitálna prístrojovka, mnoho asistenčných systémov. Uvidíme ako sa bude Astre ST dariť na trhu, základ má ale veľmi dobrý.

Zdroj foto: carwow.co.uk

Zdroj: carwow.co.uk

Zdroj foto: carwow.co.uk

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Opel Astra ST, konkurent Octavie Combi s iskrou!