BMW 7, ktoré je ešte lepšie ako originál za cenu Octavie?

BMW je samo o sebe značkou, ktorá vzbudzuje mnohé vášne. Niekto BMW miluje, niekto iný má iného favorita. Každý však dá za pravdu, že na BMW čosi je. Niekomu však nemusí stačiť ani to a chce niečo ešte viac. Pre takýchto fajnšmekrov je tu Alpina, v zásade mohutne upravené BMW a teraz tu máme rovno upgradovaný rad 7!

Limuzína a superšport v jednom

BMW radu 7 bolo vždy tým najväčším, najluxusnejším a najreprezentatívnejším vozidlom, na ktoré však dosiahol len málokto. BMW 7 si jednoducho nemohol dovoliť každý, pri ojazdených autách je aspoň situácia o čosi priaznivejšia. Aj v prípade ešte extrémnejšej a vylepšenej verzie Alpina B7, ktorá sa objavila na portáli mobile.de.

Zdroj foto: mobile.de

Alpina nie je len nejaký garážový úpravca, je to fungujúca spoločnosť, ktorá v prípade BMW posúva hranice dokonalého ešte ďalej. V tomto prípade boli zmeny ešte razantnejšie. Štandardne sa do tejto generácie dávali pod kapotu 12 valcové motory, ktoré boli síce desivé, avšak Alpina sa vyznačuje skôr športovejšie ladenými autami a na tento účel bola V12 proste ťažká. Preto siahli po 8 valcovom motore s objemom 4,4 litra. Čo sa týka výkonu, tak produkuje rovných 500 koní. To aj veľkej limuzíne stačí na to, aby sa na 100 km/h dostala len za 4,8 sekundy. Takže aj s obrovským kolosom necháte v prachu akýkoľvek športiak. Maximálka? 311 km/h! Celé auto je aj upravené, hlavne predná časť a zadná časť kde pribudol spoiler.

Zdroj foto: mobile.de

V tomto aute dostanete všetko. Luxusnú limuzínu s obrovským priestorom a tým pádom aj skvelými praktickými vlasnosťami, v jednom balení dostanete aj našlapaný športiak. Alpina B7 je takmer stelesnením dokonalosti. A v dokonalom stave. Auto pochádza z roku 2004 a má za sebou len 60 000 km! Nuž a cena? Tá prekvapí a rozhodne pozitívne. Autá Alpine sú vždy drahšie, ako bežné BMW a pri rade 7 je cena nového auta už aj tak extrémna. Tento konkrétny kúsok sa predáva za 28 890 €. Ak si zoberieme do úvahy, že už len Octavia s pohonom 4x4 začína na viac ako 30 000 €, za ešte menej môžete mať auto, ktoré je exkluzívne, luxusné, nesmierne výkonné a určite zaujímavejšie. A kto si na ceste všimne Octaviu, ďalšiu z tisícov? Nikto. Alpinu B7 si určite mnohí všimnú.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / BMW 7, ktoré je ešte lepšie ako originál za cenu Octavie?