31 ročný Peugeot 205 za cenu novej Fabie.

Staré autá zažívajú svoju renesanciu. Ich čaro a charakter objavujú dokonca aj mladšie ročníky. Vodiči odchovaní na autách nabitých elektronikou, posiľňovačmi a najmodernejšími technológiami často krát ocenia jednoduché a surové riadenie starých áut. Lenže nájsť staré auto v stave, v ktorom ešte poskytne viac radosti ako starostí je orieškom. Na predaj sa ale objavil Peugeot, ktorý nie je ako nový, on je nový. Aj keď má už 31 rokov!

Obyčajné auto ako hotová rarita

Ak sa niekde objaví atraktívne staré auto, obvykle je to kus vzácneho či limitovaného vozidla. Rozhodne to nebývajú obyčajné sériové autá, ktorých sú plné cesty. Presne v tejto kategórií nezaujímavých sériových áut svoj čas bol aj Peugeot 205. Malé mestské autíčko, ktoré ste mohli stretnúť na každom rohu. Na portáli beznin.fr sa však objavil kúsok, ktorý je aj dnes v podstate celkom novým autom.

Zdroj foto: benzin.fr

Peugeot 205 je autom, ktoré bolo svojho času mimoriadne obľúbené. Vychádzal z neho potom aj legendárny Peugeot 206, ktorý je dodnes na cestách neprehliadnuteľný.Tento kúsok je však stelesnením dokonalosti. Nie je v ničom špeciálny, aj pod kapotou sa nachádza totálne obyčajný 1,1 litrový motor s výkonom rovných 50 koní. To je dnes už takmer nepredstaviteľné, no kedysi šlo o v podstate bežnú hodnotu. Nie je tu ani žiadna špeciálna výbava, ide o tú najzákladnejšiu verziu. Unikátna je však čímsi iným. Kúsok z roku 1990 má na svojom konte 65 kilometrov. Čítate správne, len 65 km! To je nájazd približne 0,175 km mesačne! Presne tak, necelých 200 metrov za mesiac. Ako je to možné? Nuž, toto auto putovalo priamo z výrobnej linky ku predajcovi, ten ho ale nikdy nepredal! Od neho ho potom kúpiť zberateľ, ktorý s ním opäť okrem presunu nejazdil. A všetko je v dokonalom stave. Nikde nie je ani smietka nečistoty, sú tu nové batérie a prevádzkové kvapaliny, takže auto je plne pripravené na prevádzku. Nuž a predávalo sa na aukcií a jeho cena sa vyšplhala prekvapivo vysoko. Tento 31 ročný Peugeot 205 v totálnom základe sa predal za 13 700 €! A za toľko môžete mať v podstate najnovšiu Fabiu, na ktorú má mnoho ľudí svoj názor, no určite je niekde úplne inde, ako Peugeot. Čo by ste si vybrali?

Zdroj foto: benzin.fr

Zdroj foto: benzin.fr

Zdroj foto: benzin.fr

Zdroj: benzin.fr

Zdroj foto: benzin.fr

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / 31 ročný Peugeot 205 za cenu novej Fabie.