To najlepšie od Porsche dostal najmenší model.

Porsche je automobilka, ktorej meno má cveng všade na svete. Preslávilo sa športiakmi, ktoré očarili milióny ľudí. Klasický vzhľad, ktorý prapôvodne vychádza z pôvodného VW Beetle buď milujete alebo vás necháva chladným. Hlavne model 911 je doslova ikonou. Lenže Porsche nie je len 911-tka, ale aj iné modely. A aj tie vedia byť pekelne divoké, tak ako 718 Cayman.

Malé s desivým výkonom

Novinka sa volá Porsche 718 Cayman GT4 RS. Je to najmenšie a najkompaktnejšie Porsche, ktoré je tiež poriadne dravé. O novinke informoval portál carwow.co.uk. A teda že je o čom, maličké Porsche svojimi parametrami zadupe do zeme aj konkurentov, o ktorých by to človek možno nepovedal.

Zdroj foto: carwow.co.uk

Poďme pod kapotu. Tu nájdete poriadny 4 litrový 6 valcový motor s výkonom 510 koní. Vzhľadom na nízku hmotnosť sú dynamické parametre naozaj viac než zaujímavé. Na 100 km/h sa dostanete len za 3,2 sekundy čo je fakt brutálna hodnota. Maximálka 315 km/h je tiež ako z ríše snov. Aby toho nebolo málo, oproti bežnému Porsche Cayman tu máme aj hromadu vylepšení, vďaka ktorým je hlavne jazda na okruhu úplne iný level. Podvozok je znížený o 3 centimetre, nové zadné krídlo, namiesto zadných okien nasávanie vzduchu do motora. V interiéri toho príliš veľa nenájdete, dôvodom je čo možno najnižšia hmotnosť. Je tu aj možnosť priplatiť si za chuťovky ako titanový výfuk, horčíkové kolesá, pretekárske pneumatiky a podobne. A cena tohto zázraku? Po prepočte okolo 128 000 €. Iste, pre bežného smrteľníka je to nepredstaviteľný obnos peňazí, avšak vzhľadom na výkon a parametre tohto auta je to viac než výhodná kúpa. Nuž, toto Porsche je skutočným stelesnením dokonalej radosti z jazdenia.

Zdroj foto: carwow.co.uk

Zdroj foto: carwow.co.uk

Zdroj: carwow.co.uk

Zdroj foto: carwow.co.uk

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / To najlepšie od Porsche dostal najmenší model.