Na Daciu dali logo Renault, predávajú ju ako nový model!

To, že Dacia a Renault mimoriadne úzko spolupracujú je všeobecne známy fakt. Dacia zdieľa mnohé technológie s Renaultom a ponúka autá za nižšie ceny, čo je pre kupcov neozaj veľmi fajn. Zo spolupráce sa však snaží vyťažiť aj Renault. Priniesol model, ktorý je vlastne Dacia a predáva ho pod svojím logom. Samozrejme drahšie.

Renault, ktorý ani neexistuje

Týmto exemplárom je Renault Taliant, ktorý ale v zásade Renaultom do istej miery ani nie je. Portál motor1.com pred časom informoval o novinke s názvom Renault Taliant. Novinka sa začala predávať v Turecku.

Zdroj foto: motor1.com

Renault pri príchode novinky informoval, že je to úplne nové a iné auto, ako Dacia Logan. Nuž, faktom je, že karoséria je trošku iná, avšak interiér, motory, výbava, skrátka všetko je totožné ako v prípade Dacie Logan. Renault siahol po jednoduchom triku, spravil mierne dizajnové zmeny, dal na Logan svoje logo a keďže je Renault považovaný za lepšiu značku, tak si mohol dovoliť predávať Taliant za vyššiu cenu. Po prepočte sa Taliant predáva za približne 16 600 € a uznajte, na Daciu Logan je to naozaj viac než veľa! Nuž a napriek tomu, že sa Renault bije do pŕs, že je Renault Taliant celkom novým modelom, ide sám proti sebe. V žiadnych štatistikách totiž neuvázda predaje modelu Taliant a tým pádom pre neho akoby ani neexistoval. Jeho predajné čísla sú zahrnuté v číslach predaja Dacie Logan. Nuž zaujímavý krok, predávať to isté auto s iným logom o tisíce € drahšie, pravdepodobne však Renault vie, čo robí.

Zdroj foto: motor1.com

Zdroj foto: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Zdroj foto: motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Na Daciu dali logo Renault, predávajú ju ako nový model!