Audi RS6 a RSQ8 dostanú od ABT viac výkonu, až 740 koní

O Audi RS6 a ani RSQ8 sa veru nedá povedať, že by mali málo výkonu, ale niekedy aj s veľkou porciou dá niečo spraviť. Chodili ste v školskej jedálni na doplnkové porcie? Doplnkovú porciu výkonu priamo na pôvodný tanier nachystal pre tieto výkonné modely Audi úpravca ABT.

ABT je, bez pochýb,jedným z najtradičnejších úpravcov vozidiel Audi. A tým pádom sa dokáže zhostiť aj úlohy upraviť vrcholné modely automobilky. Vlastne ani veľmi veľa robiť nemusí, aby dosiahol požadované výsledky. Oba modely dostali karbónový balík doplnkov, ktorý pridal trochu agresie, požadovanej pri takomto štýle vozidiel.

Foto: ABT Sportsline

Zaujímavý je pohľad na zadnú časť, kde sú štyri koncovky výfukov s priemerom 10 centimetrov. Niekoľko zmien sa prejavilo aj v interiéri. Pri nastupovaní padnú do očí nové lišty na ochranu prahov, ale následne sa ukáže nový volant a nové tlačidlo na štartovanie monštier. Na výber je aj množstvo karbónových doplnkov interiéru.


Foto: ABT Sportsline

Pre RS6, ktoré ABT nazvalo RS6-S má úpravca disky s priemerom 22 palcov a pre RSQ8-S má zase disky, ktoré majú ešte o palec viac. Úprava s cenou 42 900 eur pre oba modely obsahuje aj zvýšenie výkonu. Základné zvýšenie je na 515 kW (700 k) a 880 Nm. Ale ak by to bolo málo, dajú sa čísla ešte posunúť na 544 kW (740 k) a 920 Nm.


Foto: ABT Sportsline

Ale to nie je všetko, oba modelu dostanú aj iný podvozok. Pre RSQ8-S má ABT pripravený balík ABT Level Control. Ten upravuje charakteristiku vzduchového pruženia a v režime Comfort je auto o 25 milimetrov nižšie, v režime Dynamic o 15 milimetrov nižšie.

Audi RS6-S od ABT dostane nové pružiny so znížením 30 milimetrov vpredu a 25 milimetrov vzadu. Nové sú aj upravené stabilizátory, ktoré tiež zlepšujú jazdné vlastnosti auta. Ak teda máte RS6, alebo RSQ8 a zdajú sa pomalé, tak práve ABT dokáže vyriešiť tento problém, ak sa to dá problémom nazvať.


Foto: ABT Sportsline

Už to slabšie prevedenie úpravy s výkonom 515 kW (700 k) má výkon prvého Lamborghini Aventador, ale čo je dôležitejšie, tak na stovku zrýhli za 3,2 sekundy. Lenže úpravca má v ponuke ešte verziu RS6 Johann ABT S.E., ktorá má mať až 589 kW (800 k).


Foto: ABT Sportsline

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: ABT Sportsline

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Audi RS6 a RSQ8 dostanú od ABT viac výkonu, až 740 koní