31 ročný športiak Honda so 17 km!

Na predaj sa občas objavia autá, ktoré by bolo hodné vystaviť v múzeu. Niekedy ide o autá, ktoré sú výnimočné a raritné, inokedy ide o relatívne bežné auto, ktoré má však na konte totálne minimum kilometrov. Rovnako ako táto Honda CR-X. Kúpil si ju niekto, kto s ňou v podstate ani nejazdil a teraz je na predaj.

Niekdajšia tuctovka, dnes rarita

Honda CR-X bola v 90-tych rokoch relatívne rozšírené auto. Malý, zábavný a ľahký športiak, ktorý nestál úplne nezmyselné peniaze. Na to kúpiť si ho človek nemusel byť milionár, pri troche šetrenia a uspokojenia sa s pár ročným kúskom si ho mohlo dovoliť relaívne dosť ľudí. Takže žiadna výstrednosť na úrovni Lamborghini alebo čosi podobné. Do podobnej oblasti záujmu však túto Hondu dáva jej stav, vďaka ktorému sa objavila na portáli garagisti.pt.

Zdroj foto: garagisti.pt

Honda CR-X je maličkým športiakom s hmotnosťou len zľahka cez 900 kg. V spojení so 160 koňovým motorom, ktorý bol najpopulárnejší sa jednalo o hotové žihadlo. V tomto prípade je pod kapotou slabšia motorizácia s výkonom 125 koní, vzhľadom na skvelú prácu inžinierov Hondy a aerodynamiku tohto auta dosiahne hranicu 100 km/h za 8,5 sekundy a maximálka činí 212 km/h. Veľmi schopné parametre. A najlepší je na tomto aute jeho stav. Má za sebou len neskutočných 17 kilometrov! Presne tak, niekto si ho v roku 1990 kúpil, pravdepodobne s ním zašiel len z predajne domov a už s ním nikdy nevyšiel. 31 rokov! Nuž, skutočná rarita avšak s neznámou cenou. Málo to ale rozhodne nebude, takéto autá sú zberateľmi naozaj mimoriadne cenené.

Zdroj foto: garagisti.pt

Zdroj foto: garagisti.pt

Zdroj foto: garagisti.pt

Zdroj: garagisti.pt

Zdroj foto: garagisti.pt

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / 31 ročný športiak Honda so 17 km!