Novitec upravil Ferrari Roma, dopadlo to dobre

Niekedy úpravy Ferrari a Lamborghini nedopadnú dobre, ale v ostatnej dobe sa Novitec stará o celkom decentné kreácie. Ani veľmi pekné tvary Ferrari Roma teda neutrpeli nejakým šialeným bodykitom. Všetky úpravy sú prevedené v súlade s tvarmi elegantného modelu.

V prvom rade do očí bijú celkom veľké zliatinové disky. Tie pre Novitec vyrába Vossen. Druhým bodom prečo disky vyzerajú veľké je zníženie svetlej výšky. Roma od Novitecu je teda o 35 milimetrov bližšie k zemi. Ale v prípade núdzového stavu a spomaľovacieho prahu dokáže Roma zvýšiť svetlú výšku naopak o 40 milimetrov. Tento systém zdvíhania majú aj iné modely, napríklad zo Sant’ Agaty.

Foto: Novitec

Trochu iné sú aj nárazníky s karbónovými doplnkami. To, že vpredu je na nárazníku veľký karbónový spojler je jedna vec, ale treba si pozrieť karbónovú masku chladiča. Tá je omnoho adekvátnejšia ako štandardná lakovaná vo farbe karosérie. Prahy sú tiež z rovnakého materiálu a karbón pokračuje aj vzadu. Difúzor však dopĺňa decentná odtrhová hrana na veku batožinového priestoru.


Foto: Novitec

Vlastne toto auto nie je vizuálne prehnané, je len trochu potiahnuté do väčšej dynamiky. Každý jeden prvok má viditeľnú štruktúru karbónu a je len lakovaný lesklým lakom. Pritom tieto detaily nie sú len samoúčelné a vizuálne vylepšenia. Novitec všetky svoje doplnky optimalizuje v aerodynamickom tuneli, čiže tento balík by, čiste teoreticky, mohol zlepšiť jazdné vlastnosti Romy, alebo dokonca o kúštik znížiť spotrebu, aj keď tu sa asi na decilitre nehrá.


Foto: Novitec

Ale to nie je všetko, Novitec trochu nahliadol aj do riadiacej jednotky a poposúval tiahla, aby dostal z motora viac výkonu. Už základ je veľmi zaujímavých 456 kW (620 k) a krútiaci moment 760 Nm tiež nie je na nízkej úrovni. Avšak v turbomotoroch sa dá nájsť niečo naviac.


Foto: Novitec

V Novitecu sa podarilo z V8 vytiahnuť ešte 62 kW (84 k) a 122 Nm naviac. Po zásahu tak Roma ponúka 518 kW (704 k) a krútiaci moment poskočil na 882 Nm. O cenách zatiaľ úpravca nehovorí, lebo väčšinou spolupracuje so zákazníkom na finálnej verzii modelu. Takže ak máte Ferrari Roma a chcete sa trochu odlíšiť od všetkých ostatných vyrobených kusov, tak Novitec ponúka naozaj príjemne vyzerajúcu a decentnú úpravu. Je to celkom rozdiel oproti tomu, čo chystá Mansory.


Foto: Novitec

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Novitec

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Novitec upravil Ferrari Roma, dopadlo to dobre