Jeden z najkrajších Peugeotov v dokonalom stave na predaj.

Súčasné automobilky sa snažia bojovať o priazeň zákazníka obvykle overenými modelmi. SUV-čka sú takmer vždy zárukou dobrých predajných čísel. Dnes sa skrátka produkuje to, čo chce trh. Často krát sa už hlavne z ekonomických dôvodov z automobiliek vytráca chuť experimentovať a priniesť model, ktorý nebude takým hitom, ale bude mať dušu, charakter a bude unikátom. V deväťdesiatych rokoch sme ešte boli svedkami takýchto pokusov, jedným z nich bol aj Peugeot, ktorý priniesol športové kupé z dizajnového štúdia, ktoré malo na svedomí dizajny samotného Ferrari.

Nestarnúci dizajn

Hovoríme o Peugeote 406 Coupé. Aj na svoju dobu to bolo pomerne nezvyklé, aby automobilka vyrábajúca bežné autá prišla s dizajnovou vychytávkou v podobe športového kupé. Dizajn mala na starosť spoločnosť Pininfarina, ktorá vytvárala dizajn pre Ferrari. Presne tak, Peugeot v 90-tych rokoch mal odvahu zaplatiť najvýnamnejšiemu dizajnovému štúdiu sveta, aby prišiel s autom, ktoré bude nadčasové aj o desaťročia. Jeden kúsok v top stave sa objavil na portáli autoscout24.de.

Zdroj foto: autoscout24.de

Peugeot 406 Coupé prišiel na trh v roku 1997. Iste, je vidieť, že to nie je najsviežejšia novinka, no aj po 24 rokoch od uvedenia na trh je stále nadčasovým autom, ktoré mnohých osloví. Dvojdverové kupé, bezrámové okná na dverách, športové sedenie a poriadny 6 valcový motor pod kapotou. Dokonalý mix pre zaujímavé auto. Tento konkrétny kúsok pochádza z roku 1999, pod kapotou má 3 litrový 6 valcový motor s výkonom 190 koní. Iste, od motora s takýmito parametrami by človek pravdepodobne čakal vyšší výkon, tu sa však nenachádza turbo a ide o poctivý motor zo starej školy. Jeho zvuk a charakter je ale aj dnes mimoriadne pôsobivý. Tento konkrétny dizajnový kúsok je navyše v skvelom stave, má za sebou len 57 000 km, čo je vzhľadom na vek super. Dvojica predošlých majiteľov sa navyše o Peugeot 406 Coupé príkladne starala a v podstate tu stačí nastúpiť a začať sa voziť. Cena je na prvý pohľad možno trochu vyššia, 10 500 € sa však vzhľadom na stav a unikátnosť auta, ktoré dizajnovala firma, ktorá mala na starosti vzhľad najikonickejších Ferrari, vcelku pochopiteľná.

Zdroj foto: autoscout24.de

Zdroj foto: autoscout24.de

Zdroj: autoscout24.de

Zdroj foto: autoscout24.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Jeden z najkrajších Peugeotov v dokonalom stave na predaj.