Je BMW X3M Competition slabé? Manhart našiel ešte 90 koní

BMW X3M Competition je auto, ktoré výkonovo väčšine ľudí bude stačiť úplne bez akýchkoľvek výčitiek. Veď ponúka výkon 375 kW (510 k), čo naozaj nie je nízka hodnota. Ale Manhart Performance, firma špecializujúca sa na BMW štedro ponúka výkonu viac a nie je to len o ňom.

Nový čin úpravcu nesie názov Manhart MHX3 600  a už názov napovedá, čo sa vlastne udialo. Radový šesťvalec s objemom tri litre dostal výkonový wellness a vrátil sa s posunutou maximálnou hranicou. Avšak táto verzia stále čerpá z predfaceliftovej verzie modelu.


Foto: Manhart Performance

Po zásahu v dielňach Manhartu má motor výkon až 468 kW (635 k) a krútiaci moment je nemenej šokujúcich 785 Nm. Reálne to predstavuje nárast krútiaceho momentu o 135 Nm a výkonu o taktiež dychberúcich 93 kW (125 k). Výkonu teda pribudla hodnota akú má litrový EcoBoost od Fordu.

Zvýšenie výkonu sa, zjavne, podarilo vďaka použitiu prídavnej riadiacej jednotky MHtronik. Ale aby to nebolo len o softvérovom ladení, pribudol aj výfukový systém z nehrdzavejúcej ocele s klapkami na nastavenie zvukového prejavu.


Foto: Manhart Performance

Koncovky výfukov sú pritom stále štyri  a môžu mať až desaťcentimetrový priemer. To aké budú reálne záleží len na zákazníkovi. Manhart ponúka viacero možností, medzi nimi napríklad také, ktoré majú karbónový povrch, alebo povrch potiahnutý keramickou vrstvou.

V ponuke však bude aj niečo na úpravu jazdných vlastností. Sada znižujúca auto o 30 milimetrov z neho vlastne robí takmer hatchback a treba dúfať, že už nerobí podvozok tvrdším. BMW X3M je dosť tuhá už v základnej fabrickej konfigurácii.


Foto: Manhart Performance

Z vizuálnych doplnkov Manhart ponúka tiež niekoľko karbónových prvkov, ktoré trochu transformujú vzhľad modelu. Je to najmä predný spojler v spodnej časti nárazníka, zadný difúzor, dvojdielna sada nasávacích otvorov predného nárazníka, kryty zrkadiel, či balík nálepiek.

Z pohľadu obutia je v ponuke tiež niekoľko možností. Buď to je 21-palcový balík diskov Concave One s čiernym matným povrchom, alebo to je 22-palcový balík diskov s logom Alpina. Ak chcete, tak Manhart na ktorýkoľvek z diskov dá zlatú dekoráciu po obvode.


Foto: Manhart Performance

Aby bolo jasné, koľko stojí aspoň to zvýšenie výkonu, tak to je približne 2 900 eur, čo nie je také strašné, prihliadajúc na fakt, že Manhart poskytuje na úpravu záruku.

Foto: Manhart Performance

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Manhart Performance

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Je BMW X3M Competition slabé? Manhart našiel ešte 90 koní