Muž pracoval v 1 automobilke 75 rokov!

Aká je pre vás hranica toho, kedy je pracovať v 1 firme už príliš dlho? 20 rokov? 10 rokov? 5 rokov? Nuž, v porovnaní s tým, čo sa teraz dočítate je všetko čo ste si doteraz mysleli absolútne ničím. Dnes takmer nemysliteľná oddanosť jednej firme bola pre tohto pána realitou. V dnešnej stresujúcej dobe môže byť človek rád, ak sa veku 75 rokov vôbec dožije, tento pán však 75 rokov svojho života venoval práci jednej jedinej spoločnosti.

Matuzalem z Anglicka

V súčasnom hektickom svete je v podstate trendom meniť zamestnanie každých pár rokov, či dokonca mesiacov. Oddanosť jednej spoločnosti sa už prestáva nosiť, napriek tomu, že ešte pred pár desaťročiami bola myšlienka pracovať celý život v jednej firme či jednom odvetví relatívne bežná. Portál thefleetnews.co.uk informoval o pánovi, ktorý odpracoval neskutočných 75 rokov v 1 a tej istej automobilke.

Zdroj foto: thefleetnews.co.uk

Je dosť možné, že ide o toho najoddanejšieho zamestnanca všetkých čias vôbec. A nebolo by to ani prekvapivé. Pán George Webb nastúpil v roku 1946 ako 26 ročný do automobilky Vauxhall, ktorá produkuje autá dodnes. Je to v zásade partnerská značka Oplu, akurát v Anglicku. Zjednodušene je to Opel s volantom na opačnej strane. Vtedy si George pravdepodobne ani len nedokázal predstaviť, že v automobilke bude tak extrémne dlho, iste ani nesníval že sa vôbec dožije tak vysokého veku. Nastúpil tu ako mechanik, na tejto pozícií pracoval dlhé roky. Túto prácu vykonával neskutočných 41 rokov až do svojich 67 narodenín. Už len toto by bolo samo o sebe niečo neskutočné, no do dôchodku sa mu rozhodne nechcelo. Preto nastúpil do fyzicky menej náročnej pozície, Vauxhall pre neho našiel miesto v kancelárií ako administrátora záručných opráv. A túto prácu dokázal robiť opäť neskutočných 34 rokov! A to dovedna dáva celých 75 rokov v služne automobilky Vauxhall. A ak ste dobrí v matematike, iste ste si vypočítali vek Georga. Nuž, pán má úctyhodných 101 rokov a to, že dokázal do takéhoto veku pracovať je hotovým zázrakom! Jeho vitalitu mu môžu závidieť mnohí aj o 40 rokov mladší ľudia. Automobilka na jeho počesť v kancelárií vystavila aj pamätnú plaketu a my pilnému pánovi želáme len pevné zdravie a konečne zaslúžený odpočinok.

Zdroj foto: thefleetnews.co.uk

Zdroj foto: thefleetnews.co.uk

Zdroj: thefleetnews.co.uk

Zdroj foto: thefleetnews.co.uk

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Muž pracoval v 1 automobilke 75 rokov!