Toto je najčiernejšie auto, aké si môžete kúpiť!

Farba auta je pre mnohých rozhodujúcou. Sú ľudia, ktorých ak sa spýtate aké auto sa im páči vám jednoducho odpovedia, také pekné červené. Farba je obzvlášť dôležitá hlavne pre nežnejšiu polovičku populácie. Mali sme tu dobu, kedy boli v trende biele autá, dlhodobo sú však najpopulárnejšie strieborné a čierne. Ani čierna však nemusí byť ani zďaleka obyčajná, čo tak najčiernejšia čierna?

Čiernejšia ako noc.

Milovníkov čiernych áut je na svete dosť. Nie je však čierna ako čierna. Spozná to v podstate každý keď sa vyberie do predajne elektroniky. Stačí sa postaviť pred nejakú základnú televíziu za pár stovák a top model za tisíce, rozdiel v zobrazení a v čiernej farbe bude priepastný. To isté platí aj vo svete farby laku auta a svoje o tom vie aj Rolls Royce. Na portáli rolls-roycemotorcars.com priniesol model s najčiernejšou čiernou vyrábanou sériovo.

Zdroj foto: rolls-roycemotorcars.com

Už len to, že ide o Rolls Royce znamená, že to bude čosi exkluzívne. A to teda aj je. Ide o model Ghost vo verzií Black Badge. V edícií Black Badge si však môžete vybrať aj iné farby, samotná automobilka však tvrdí, že až štvrtina všetkých nových áut je práve čierna. A teraz je na trhu ešte čiernejšia, ako kedy bola. Iste, BMW pred časom prinieslo skôr experiment, kedy prišlo s čiernym lakom tak tmavým, že sa samotné BMW rozhodlo jeho distribúciu zastaviť, nakoľko by to bolo v premávke nebezpečné. Tento Rolls Royce tak drží prvenstvo, má najčiernejší sériovo predávaný lak.

Zdroj foto: rolls-roycemotorcars.com

Aby Ghost nevyzeral s čiernou až tak jednotvárne, model bude mať tmavú čiernu len jednu polovicu karosérie, tá druhá bude šedá. Aj na polovici karosérie sa však spotrebovalo až neskutočných 45 kilogramov špeciálneho laku. Na neho je aplikovaná dvojitá vrstva špeciálneho číreho laku, ktorý odpudzuje nečistoty. Čiernou je aj ikonická soška Spirit of Ecstasy. Dizajn dotvára aj zaujímavá tyrkysovo - modrá, ktorá je aj na niektorých prvkoch v exteriéri ale predovšetkým aj v exteriéri. Rolls Royce Ghost Black Badge však nie je len o dizajne, monštrom je aj pod kapotou. 6,75 litrový 12 valcový motor produkuje rovných 600 koní, 100 km za hodinu zvládne za 4,5 sekundy. Oproti bežnej sériovej verzií je tu aj rýchlejšie radenie, pre milovníkov unikátnosti a exkluzivity ide o skvelú voľbu. Ale Rolls Royce si za to dá už tradične poriadne zaplatiť. Cena začína na takmer 292 000 €, čo je totálne šialená cena. Svojich kupcov však iste nájde.

Zdroj foto: rolls-roycemotorcars.com

Zdroj foto: rolls-roycemotorcars.com

Zdroj: rolls-roycemotorcars.com

Zdroj foto: rolls-roycemotorcars.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toto je najčiernejšie auto, aké si môžete kúpiť!