Morris Mini "Shorty

1968 Morris MINI 1000 Shorty na cestách neprehliadneš! Môžu za to jeho malé rozmery, farba aj parametre. Čo tento netradičný miniatúrny automobil ponúka majiteľovi?

1968 Morris MINI 1000 Shorty je na pohľad dokonalé vozidlo, posúď sám. Teda v prípade, že sa nechystáš na vzdialenú služobnú cestu alebo na dovolenku k moru. Obe možnosti sú kvôli pandémii menej pravdepodobné. A tento automobil má stále čo ponúknuť. 

Fantastický, jedinečný kúsok britskej motoristickej histórie, ideálny ako promo vozidlo. Pri pohľade naň je až neuveriteľná predstava, že u neho prebehla dokonalá celotelová rekonštrukcia, ktorá zasiahla aj trup vozidla. Prestavba bola dokončená v minulom roku a vozidlo sa teší na cesty.

Mini Morty je perfektne funkčný, po kompletnom servise, taktiež dokončenom pred rokom. Svoje znovuzrodenie absoloval v The London Mini Center v Putney v novembri 2020. Okamžite rozpoznateľné a autentické. Tak možno pomenovať túto ikonu, ktorá z výrobnej linky schádzala ešte v roku 1959. Malé štvormiestne auto prinieslo motorizmus masám. V čom je výnimočné? Jeho zábavná a praktická povaha a vlastnosti z neho robia jedinečného parťáka na ceste za zábavou a nielen.

Čo určite neprehliadneš? Jeho fantasticky unikátne ovládanie. Predstav si jazdu s autom, ktoré ovládaš rovnako „ako motokáru“. Tento unikát dokázal prekvapiť aj celý motoršport. Priam nevídaný úspech, pozeráš sa na 3-násobného víťaza Rallye Monte Carlo! Aj z dôvodu úspechu na trati ho viacerí užívatelia premenili na mini a zbavili ho páru sedadiel. Ako 2-miestne vozidlo doslova berie dych! Mini „Shorty“ je tu, aby sa uchádzal o tvoju priazeň!

Tento exemplár je predstaviteľom zriedkavejšej série a väčšinu úprav absolvoval Shorty v konvertibilnom formáte. Tento kúsok po kompletnej rekonštrukcii čaká na nového majiteľa. O dokonalý estetický zážitok sa postará nová prestriekaná karoséria. Výsledok? Pútavé auto vo vynikajúcom stave, aké sa len zriedka objaví v ponuke áut na predaj. Nezaváhaj s cenovou ponukou!

Zdroj foto: carandclassic.co.ukZdroj foto: carandclassic.co.ukZdroj foto: carandclassic.co.ukZdroj foto: carandclassic.co.uk

Zdroj: car and classs, motor1.com

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Morris Mini "Shorty