Muž používa japonský športiak ako každodenné auto!

Športiaky sú autá, ktoré nikdy nedávali veľký praktický zmysel, boli to vždy autá zamerané na rýchlosť a pôžitok z jazdy. Iste, základnú funkciu, prevoz z bodu A do bodu B splní každé auto. Občas si ale majiteľ obľúbi svoj športiak až tak, že ho používa na každý deň.

So športiakom po rožky a mlieko?

Auto slúži mnohým účelom, na cestu do práce, s deťmi do školy, na nákup. Na všetky tieto činnosti má človek obvykle štandardné auto, určite nie športiak. Ak aj je niekto, kto má doma aj športiak ako auto na víkendy a pre radosť, do ochodu na ňom asi najskôr nepôjde. Portál thedrive.com však infromoval o pánovi, ktorý so svojím japonským športiakom najazdil také kilometre, aké mnohí nedajú za celý život.

Zdroj foto: thedrive.com

Tým športiakom je Honda NSX. Malé japonské auto bolo na svoju dobu nesmierne obľúbené, údiv vzbudí dodnes. Obvykle ho má niekto pre radosť a jeho dokonalé jazdné vlastnosti. Veď na vývoji podvozku spolupracoval aj legendárny Ayrton Senna, šoférovať Hondu NSF je tak výživným zážitkom. Pod kapotou sa nachádza 3 litrový 6 valcový motor s výkonom 270 koní, čo je na malé a ľahké auto naozaj dosť. Terajší majiteľ ho kúpil, keď malo za sebou čosi cez 112 000 km, čo je na športiak celkom dosť. Na Instagrame sa majiteľ nedávno popýšil tým, že jeho Honda NSX práve prekonala nepredstaviteľnú métu 643 600 km! Presne tak, takúto porciu absolvovalo rýdzo športové auto, žiaden naftový hltač kilometrov. Auto má pritom stále drvivú väčšinu komponentov novú, pri 200 000 km bola nutná generálka prevodovky, vymenil tlmiče, inak je na aute v zásade všetko pôvodné a veľmi zachovalé. Na 31 ročné auto je stále v skvelom stave, tu je dôkaz, že ak sa o auto dobre staráte, tak dokáže slúžiť naozaj prekvapivo dlho.

Zdroj foto: thedrive.com

Zdroj: thedrive.com

Zdroj foto: thedrive.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Muž používa japonský športiak ako každodenné auto!