Nový Superb, len prerastená Octavia?

Škoda Superb je model, ktorý je už na trhu roky etablovaný. Dnes je považovaný za pomerne bežné auto, aj keď stále patrí k tomu najlepšiemu, čo Škoda dokáže ponúknuť. Kedysi pritom nikto neveril, že auto mieriace vyššie s logom Škoda môže vôbec uspieť. Uspela a preto je v príprave už štvrtá generácia Škody Superb.

Len veľká Octavia?

Aktuálna generácia Škody Superb prišla v roku 2015, odvtedy sa dočkala modernizácie, avšak na trhu je už nejaký ten piatok. Na rok 2023 je chystaná nová, štvrtá generácia Superbu. Portál autoexpress.co.uk priniesol základné, aj keď ešte len veľmi kusé informácie, respektíve dohady.

Zdroj foto: autoexpress.co.uk

Aktuálna generácia Škody Superb sa dizajnovo veľmi vydarila a svedčia o tom aj jej predaje. Aj preto Škoda vlastne ani nemá prečo riskovať, nová generácia tak bude skôr vylepšením už existujúceho a dizajnovo bude nadväzovať na predchodcu. Prvá skica nasvedčuje, že aktuálna generácia Octavie bude pre nový Superb veľmi silným základom. Bočná línia bude podobná, Superb bude ale logicky dlhší a priestranejší. Jemne športový nádych dodá autu zadný previs, vďaka ktorému bude strecha plynulejšie klesať a Superb bude budiť dojem športového kupé. Pri pohľade spredu auta širšia a robustnejšia predná maska, ktorá bude pôsobiť naozaj agresívne.

Zdroj foto: autoexpress.co.uk

Čo sa týka výbavy, tak interiéru bude dominovať až 13 palcový dotykový displej, ktorý tu poputuje z Kodiaqu. Nová Škoda Superb ale poteší aj milovníkov klasiky, pod kapotou budú klasické benzínové a naftové motory, aj keď sa tu nájde aj plug-in hybrid. Nuž, počkajme do roku 2023, revolúcia to však nebude, snáď aspoň vydarená evolúcia.

Zdroj: autoexpress.co.uk

Zdroj foto: autoexpress.co.uk

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nový Superb, len prerastená Octavia?