BMW radu 3 Gran Limousine: Predĺžený rázvor a svietiaca maska pre Indiu

Vyzerá to tak, že Čína nie je jediným trhom, ktorý požaduje predĺžené verzie menších modelov prémiových automobiliek. Táto špecialita bola donedávna vyhradená práve pre najľudnatejšiu krajinu na svete. Ale BMW predstavilo svoj model G30 v novom vyhotovení, ako predĺžený sedan pre Indiu.

V ostatnej dobe sa práve predĺžené sedany dostávajú mimo Číny, o čom svedčí, že 3 Gran Limousine bude dostupná aj v spomenutej Indii, ale aj v Malajzii a Thajsku. Dokonca ju budú skladať vo fabrikách v Malajzii a Indii.

Na podporu predaja v Indii automobilka predstavila špeciálnu sériu s názvom Iconic Edition. A tou najzásadnejšou zmenou je podsvietenie masky chladiča. Jasné, nie je to prvýkrát, čo BMW použilo takúto masku, tým prvenstvom sa predsa pýši model X6, ale je to rozhodne prvýkrát, čo sa táto maska dostala na model s označením číslom 3.

Nárast rázvoru Gran Limousine, alebo tiež Gran Sedanu, ako sa volá na niektorých trhoch, je až 110 milimetrov, pričom všetko pribudlo v priestore na nohy zadných pasažierov. Iconic Edition do interiéru pridáva ešte niečo, čo nie je pre tento malý model bežne dostupné. Nie je to teda ani len o podsvietenej maske chladiča.

V interiéri pribudla aj špecialita vo forme Crafted Clarity krištáľovej hlavice radiacej páky automatickej prevodovky. Vzadu je tiež opierka hlavy pripomínajúca vankúš, podobne ako je v sedmičke. Štandardom pre Iconic Edition bude aj držiak na sako, keďže majiteľ bude, pravdepodobne, časť dňa tráviť oblečený v obleku.

V štandardnej výbave bude aj panoramatická strecha, zväčšená kvôli zväčšenému rázvoru, či trojzónová klimatizácia a nepriame osvetlenie interiéru. Novinkou bude prídavné odhlučnenie. Na výber sú tri farby, čierna Carbon, strieborná Cashmere a biela Mineral.

Foto: BMW

Výber motorov je oproti Európe trochu oklieštený. Dvojlitrový prepĺňaný štvorvalec pracuje pod kapotou 330Li. Ponúka 190 kW (258 k) a krútiaci moment je 400 Nm. Ako jediná alternatíva prichádza 320Ld. To je, podľa názvu, naftový štvorvalec. Z dvoch litrov objemu dáva 140 kW (190 k) a krútiaci moment je však rovnakých 400 Nm ako má benzínová verzia. Zaujímavosťou je, že pohon všetkých kolies xDrive v ponuke jednoducho nebude. Na čínskom trhu predĺžené verzie modelov strednej triedy ponúka aj Audi a Mercedes.

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: BMW

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / BMW radu 3 Gran Limousine: Predĺžený rázvor a svietiaca mask...