VIDEO: Bugatti Veyron vs. Bugatti Chiron, nečakaný rozdiel

Bugatti je meno automobilky, ktorá je stelesnením rýchlosti, dravosti, akcelerácie a prestíže. Bugatti prinieslo svetu ukážku toho, ako ďaleko sa dajú posunúť hranice možného. Akcelerácia a rýchlosť z ríše divov, toto všetko nám Bugatti prináša s každým novým modelom. Prelomovým bol Veyron, evolúciou bol aj Chiron. Jeden nadšenec sa rozhodol postaviť proti sebe tieto dve legendy.

Rozdiel 11 rokov a viac ako jedna trieda

Bugatti Veyron bolo vo svojej dobe hotovým zjavením. Proti Chironu ho postavil Youtuber s menom Stradman, ktorý video zverejnil na svojom youtube kanáli. Veyron v roku 2005 bol niečím, čomu svet nedokázal uveriť. Výkon vyše 1000 koní, maximálka cez 400 km/h a zrýchlenie na 100 km/h za 2,5 sekundy. To je šianá hodnota ešte aj dnes. Pred 16 rokmi to bola hotová revolúcia.

Zdroj foto: zero2turbo.com

Rok 2016 priniesol Bugatti Chiron, ktorý posunul dokonalé ešte ďalej. Na 100 km/h sa dostane o 0,1 sekundy rýchlejšie ako Veyron, na 200 km/h o 1,2 sekundy skôr na na 300 km/h o 3,6 sekundy skôr. Na prvý pohľad to nevyzerá ako taký veľký rozdiel, hlavne s prihliadnutám na to, že oba modely delí 11 rokov. Youtuber Stradman sa vo Veyrone dokázal Chironu prekvapivo držať až niekde do hranice 300 km/h, odvtedy však výrazne strácal. Chiron v diaľke zmizol a človek má na videu pocit, že bolo natáčané z nejakej Octavie a nie z Bugatti Veyron. Nuž, aj to je dôkaz ako ďaleko dokáže už beztak dokonalá technika napredovať ešte ďalej. Veď sa presvedčte sa na vlastné oči.

Zdroj: youtube.com

Zdroj foto: zero2turbo.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / VIDEO: Bugatti Veyron vs. Bugatti Chiron, nečakaný rozdiel