VIDEO: lacný Fiat je lepší ako najdrahšia Škoda!

Svet moderných automobilov prináša mnoho paradoxov. Jedným z nich je to, že drahšie auto nemusí nutne znamenať lepšie auto. Autá sú záležitosťou vyslovene subjektívnou a každému vyhovuje čosi iné. Niekomu sa lepšie jazdí na veľkom SUV, niekomu na malom kompakte. To, že bude mať malý kompakt lepšie jazdné vlastnosti ako prémiové SUV je však minimálne prekvapivé.

Keď Tipo poníži Enyaq!

Portál km77.com je známy tým, že testuje autá v takzvanom losom teste. Ide o slalomovú dráhu, ktorú má auto prejsť čo možno najrýchlejšie a najbezpečnejšie. Porovnáva sa manévrovateľnosť a rýchlosť áut. Na tomto portáli zverejňujú pravidelne výsledky jednotlivých áut, pre úplnosť dodajme, že aby výsledok neskončil totoálnou hanbou, auto by malo byť schopné dráhu absolvovať rýchlosťou minimálne 77 km/h a viac.

Zdroj: km77.com

Dnes sme vo zvláštnej dobe. Predpokladali by sme, že autá sa budú vyvíjať k lepšiemu aj na poli jazdných vlastností. Nemusí to tak byť stále. Dôkazom je napríklad Fiat Tipo, ktoré je vo svojej triede vcelku fajn autom. Túto dráhu však absolvovalo rýchlosťou len 70 km/h a aj to bol boj. Auto bolo nedotáčavé, na druhej strane ide o auto s cenovkou štartujúcou na 14 840 €.

No a teraz príde prekvapenie, elektrická Škoda Enyaq iV. Tá absolvovala dráhu rýchlosťou len 67 km/h! O 3 km/h pomalšie ako Fiat Tipo! A to je veľké fiasko! Pri tomto teste totiž každý 1 km/h cítiť, slalom bol totálne úplným bojom a výsledok hovorí o tom, že Škoda Enyaq iV je v tejto oblasti ešte o triedu pod Fiatom Tipo. Aby toho nebolo málo, sesterský VW ID.4 dal 73 km/h a je to pritom v mnohom totožné auto! A teraz klinec do rakvy na záver, Škoda Enyaq iV začína 50 680 €! Takže Škoda je horšia a trojnásobne drahšia!

Zdroj: km77.com

Nuž, je to zaujímavá doba, kedy nové automobilky v niektorých ohľadoch nedosahujú kvalít ani tých starých. Smutné je, že ani jedno zo spomenutých áut sa ani len nepriblížilo ku hranici 77 km/h, ktorá nie je považovaná za žiaden super výsledok ale aspoň minimum toho, čo by malo moderné auto zvládnuť.

Zdroj: km77.com

Zdroj foto: km77.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / VIDEO: lacný Fiat je lepší ako najdrahšia Škoda!