Rolls-Royce Cullinan od Klassen je nepriestreľný a stojí 900-tisíc

Máte naviac 900-tisíc eur? A cítite sa v ohrození? Možno tieto obavy vyrieši auto, ktoré poskytne ochranu pred nebezpečenstvom, či už výkonom, ale aj pancierovými vylepšeniami. Dá sa ísť aj nenápadnou cestou Toyoty Land Cruiser, ale prečo, keď Klassen robí odolný Rolls-Royce Cullinan?

Práve Cullinan je dobrý základ na prerobenie na takto exkluzívny trezor na ľudí. Veď hmotnosť nehrá veľkú úlohu a motor stíha úplne bez problému aj väčšie náklady. Veď má V12 s objemom 6,75 litra dosahujúci 420 kW (571 k) a to je naozaj slušný základ. Ten potiahne aj hmotnosť naviac.

Foto: Klassen

Bezpečnostné riešenie hovorí o 360-stupňovej ochrane, čomu sa dá veriť. Klassen, úpravca, ktorý prichádza s touto úpravou garantuje odolnosť BR6 podľa normy CEN 1063. To znamená odolnosť voči nábojom 7,62 mm z pušky. V dverách sú naviac špeciálne tesnenia proti biologickým útokom a zlému segedínu. Strop a podlaha sú zase odolné voči výbušninám. Zvládnu výbuch dvoch granátov DM51 naraz.

Rovnako ako sú odolné dvere, je odolné aj sklo. Viacvrstvové nepriestrelné sklá sú ochranou pre celú posádku. A špeciálne ochranné štíty sú pre elektronické moduly a batériu. Zosilením museli prejsť aj pánty dverí, keďže nesú omnoho väčšiu záťaž. To isté platí aj o zosilenom podvozku a tiež o pneumatikách.


Foto: Klassen

Vnútri môže však byť všetok luxus Cullinanu bez kompromisov. Dokonca Klassen dokáže posunúť výbavové stupne o niečo vyššie vďaka iným a exkluzívnejším materiálom. Klassen necháva exteriér čo najviac sériový, aby nepútal zbytočnú pozornosť. To je však v rozpore s autom samotným, ktoré púta pozornosť nielen zjavom, ale najmä veľkosťou všade, kde sa objaví.


Foto: Klassen

Aktuálne je cena takto vylepšeného Cullinanu 833-tisíc eur. Klassen však nie je jediným úpravcom Cullinanu s odolnosťou voči streľným zbraniam. Trasco takúto úpravu ponúka tiež a trochu dlhšie ako Klassen. Stojí takmer 900-tisíc eur. Takáto úprava nielen stojí peniaze, ale treba na ňu aj počkať. Bez dodacej doby samotného Cullinanu je na prerobenie potrebné rátať 2 až 4 mesiace.

Len na porovnanie, omnoho nenápadnejšia a teda aj menej luxusne vybavená Toyota Land Cruiser s V8 a pancierovaním ešte o tri stupne nepreniknuteľnejším, stojí v Trascu 235-tisíc eur. V takom aute už je posádka naozaj ako v trezore.


Foto: Klassen

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Klassen

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Rolls-Royce Cullinan od Klassen je nepriestreľný a stojí 900...