3 litrový 6 valec BMW s 3 turbami dal cez 500 000 km!

Silné a výkonné autá sú niečo, čo by chcel každý. Ich motory majú poriadny výkon, zvuk aj charaker. Lenže často krát sa stretávajú s predsudkami ohľadom spoľahlivosti. Niet divu, obvykle nie sú stavané na veľké nájazdy a dlhú živostnosť, výnimky však potvrdzujú pravidlo. Tak ako tento motor od BMW.

3 turbá a životnosť ako 1,9 TDI?

Motor 1,9 TDI z dielne VW je legendou prevádzkových nákladov aj životnosti. BMW pred rokmi prišlo s motorom, ktorý na prvý pohľad nemal žiadne predpoklady disponovať dlhovekosťou. Najskôr dostal do vienka 3 turbá, neskôr pribudlo aj štvrté. Jedno BMW s motorom s 3 turbami sa obajvilo na portáli mobile.de.

Zdroj foto: mobile.de

Ide o BMW M550d. Pod kapotou má 3 litrový naftový motor, 6 valec so spomínanými 3 turbami. Tento kúsok je z roku 2013, jeho výkon činí 381 koní. Aj na dnešnú dobu veľmi fajn hodnota. Navyše BMW radu 5 bolo vždy mimoriadne komfortným autom. A v tomto si jeho majiteľ užíval komfort naozaj dosýta. Aj preto má za sebou už neskutočných 536 000 km! Presne tak, vyše pol milióna kilometrov na luxusnom BMW s výkonným 6 valcom s 3 turbami! Auto bolo celú dobu mimoriadne spoľahlivé, má za sebou len pravidelné návštevy servisu. Auto je pochopiteľne opotrebované, sú tu zrejmé známky používania. Bodaj by aj nie, toto auto má predsa len cez pol milióna kilometrov. Po technickej stránke je však v poriadku a s najväčšou pravdepodobnosťou bude svojmu budúcemu majiteľovi ešte dlho dobre slúžiť. Nuž a cena? 15 000 €. Tá nie je na takéto auto ani privysoká, ani príliš nízka. Toto auto je skôr dôkazom, že aj na prvý pohľad komplikovaný motor s vysokým výkonom môže byť spoľahlivý a perfektne slúžiť státisíce kilometrov.

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Zdroj: mobile.de

Zdroj foto: mobile.de

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / 3 litrový 6 valec BMW s 3 turbami dal cez 500 000 km!