Dongfeng, druhá najväčšia automobilka Číny prichádza do SR!

Čínske automobilky sa stretávali s kadejakými názormi. Kedysi boli čínske automobilky terčom posmechu, hlavne kvôli plagiátorstvu a kopírovaniu iných automobiliek. Neskôr šlo svojou vlastnou cestou a prinášali nové modely, ktoré by sa nestratili ani na európskom trhu. Lenže dostať sa k autu z Číny nie je len tak. Teraz však na trh prichádza druhá najväčšia čínska automobilka, ktorá bude svoje autá predávať aj u nás.

Dizajn a výbava

Automobilka Dongfeng začína predávať svoje modely aj u nás. Svoju ponuku zverejnila na stránke dfmotor.sk. Aktuálne prichádza na trh s 3 SUV-čkami a dvojicou elektromobilov. Postupom času pribudnú ešte ďalšie modely, Dongfeng príde s niečím aj v segmente úžitkových vozidiel. S čím teda automobilka prichádza?

Prvým modelom bude SUV kupé s názvom Fengon 5. Fengon 5 je autom, ktoré vsádza na dizajn, vyzerá naozaj atraktívne a moderne. Hodnotné je aj zvnútra, kožený interiér, LED svetlomety či 360 stupňová kamera v ničom nezaostávajú za zavedenými automobilkami. Pod kapotou je 1,5 litrový motor s výkonom 101 kW. Štandardná cena bude začínať na 25 790 €.

Zdroj foto: chinamobil.ru

Ďalším modelom je Glory 580. Auto zamerané hlavne na rodiny. Toto SUV má totiž aj sklopný tretí rad sedadiel, vďaka ktorému odvezie až 7 pasiažierov. Samozrejmosťou je veľká 10 palcová obrazovka, klimatizácia, parkovacia kamera, kožené sedadlá, hydrofóbne sklá či inteligentné dvere do batožinového priestoru. S cenou 23 750 € pôjde o zaujímavú voľbu v prípade rodinného auta.

Zdroj foto: chinamobil.ru

Zaujímavý je aj model Glory 500, ktorý je kompaktným SUV vhodným aj do mesta. Aj tu nájdete moderný interiér, atraktívny exteriér, panoramatickú strechu či funkciu automatického parkovania. Dongfeng Glory 500 bude bodovať aj cenou, ktorá bude 17 990 €.

Zdroj foto: chinamobil.ru

Nasleduje dvojica elektromobilov. Tým prvým je Seres 3, elektrické SUV. Dizajnovo vychádza z modelu Glory 500, má mnoho veľmi podobných čŕt. Taktiež je tu kožený interiér, digitálny kokpit, bezdrôtové nabíjanie telefónu či 360 stupňuvá kamera. Dojazd by mal byť na úrovni 405 km, batéria by sa mala úplne nabiť za 8 hodín a pri rýchlom nabíjaní sa dostanete z 20% na 80% za 30 minút. Čo sa týka ceny, tá bude činiť 33 340 €.

Zdroj foto: chinamobil.ru

Posledným aktuálne uvedeným modelom je druhý elektromobil S50EV. Ide o elektrický sedan o ktorom ešte nie je veľa informácií, jeho dojazd by mal byť ale 415 km a cena 28 990 €.

Zdroj foto: chinamobil.ru

Ako vidíme, Dongfeng sa nepustil do produkcie tých najlacnejších áut na trhu. Vo svojej cenovej kategórií však ponúkne zaujímavý pomer kvalita/výkon a uvidíme, ako na tom bude s kvalitou spracovania a spoľahlivosťou. Zatiaľ sa jeho modely javia veľmi sympaticky, uvidíme, akej obľube sa budú napokon tešiť.

Zdroj: dfmotor.sk

Zdroj foto: chinamobil.ru

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Dongfeng, druhá najväčšia automobilka Číny prichádza do SR!