Cupra Born, elektrická a s vášňou

Cupra je tu s nami už nejaký čas. Toto označenie sa ešte pred rokmi používalo pri vrcholných športových modeloch Seatu. Cupra však šla svojou vlastnou cestou, dnes je z nej samostatná automobilka, ktorá už svetu priniesla aj prvé modely. Vyznačujú sa hlavne dravým športovým dizajnom, športovým naladením a aj vyšším výkonom. Chce expandovať aj na poli elektromobilov a prvou lastovičkou je model Born.

Malý, rýchly, elektrický

Cupra Born bude prvým malým hatchbackom, ktorý by mal byť pre Cupru postupom času nosným modelom. Portál insideevs.com priniesol prvotné informácie o budúcom snáď predajnom hite. Cupra Born je v zásade súrodencom Volkswagenu ID 4. Je to pochopiteľne auto, ktoré je viac športovo zamerané. Aj preto sa spočiatku vyrába v nemeckom závode po boku práve Volkswagenu ID 4. Je to jednoduché, aby sa Cupra naučila vychytať všetky muchy, nakoľko plánuje model vyrábať vo svojej domovskej fabrike v Španielsku.

Zdroj foto: insideevs.com

Cupra Born je klasický elektromobil. Je to jedna z prvých elektrických lastovičiek v portfóliu Cupry, ktorá chce v roku 2030 vyrábať len samé elektromobily. Odvážny plán, ale to je trend dnešnej doby. Športový podvozok, adaptívne tlmiče, širšie pneumatiky, lepšie brzdy, auto je skrátka aj dizajnovo agresívne a podčiarkuje to aj technika. Aj elektromotor sa bude vyrábať v troch výkonnostných verziách, 150 koní, 204 koní a 231 koní pri vrcholnej verzí. A to je na malý hatchback naozaj slušná hodnota, v spojení s elektromobilom dosiahne 100 km/h za 6,6 sekundy. Fajn je aj dojazd, aspoň ten papierový, ktorý činí 548 km. Uvidíme, ako to bude v reálnej prevádzke. Auto sa má dostať do predaja koncom roka, cena ešte nie je známa, avšak Cupra Born vyzerá zatiaľ naozaj veľmi sľubne.

Zdroj foto: insideevs.com

Zdroj foto: insideevs.com

Zdroj: insideevs.com

Zdroj foto: insideevs.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Cupra Born, elektrická a s vášňou