Nissan GT-R nekončí, na niektorých trhoch má špeciálnu sériu T-Spec

Nissan GT-R je jedným z najdlhšie vyrábaných športových áut od veľkých výrobcov. Ale stále sa mu nedá uprieť určitá pokrokovosť a hlavne nadčasový dizajn. Keď si spomenieme, že prvýkrát sa to, čo je schované za označením R35 ukázalo v roku 2007, tak je jasné, že dizajn Hiroshiho Hasegawu nestarne. A dôkazom je aj nová séria T-Spec, určená pre vybrané trhy.

Nová špeciálna séria bude, okrem geograficky obmedzenej dostupnosti, výnimočná najmä pár detailami. V prvom rade to bude farba s názvom Milleniom Jade. Na tamojšom trhu bude dostupná prvýkrát práve s týmto modelom. Okrem nej bude v ponuke aj alternatíva menom Midnight Purple. O fialovej hovorí automobilka ako o oživení dvoch predchádzajúcich, jednej z roku 2014 a jednej ešte z predchádzajúceho modelu R34 V-Spec.

 

Vlastne T-Spec bude civilnejšou verziou Track Edition. Nebude mať tak extrémne nastavený podvozok, ale stále ostanú predné rozšírené blatníky a karbónové zadné prítlačné krídlo. Disky od firmy Rays majú zlaté lakovanie. Ale podstatnejšie sú keramické brzdy, ktoré sa schovávajú za nimi. T-Spec dostane aj nasávacie otvory na chladenie bŕzd z najvýkonnejšieho bežne dostupného modelu Nismo.

Foto: Nissan

Zvonka je ešte čiastočným odlíšením použitie spätných zrkadiel vo farbe karosérie a nasávacích otvorov na kapote nalakovaných čiernou farbou. Ak by však stále boli pochybnosti, či to je naozaj T-Spec, tak je možné nájsť hneď niekoľko štítkov s označením ako vonku, tak vnútri.

Do interiéru sa dostalo čalúnenie kombinujúce kožu a alcantaru. Zaujímavá je však farba. Zelená Mori nie je práve štandardnou z bežnej palety farieb interiérov. Vlastne toto vyzerá asi ako jedna z najlepších kombinácii interéru GT-R súčasnej generácie.


Foto: Nissan

Z pohľadu výkonu sa nič nemenilo oporoti štandardnej konfigurácii. To znamená, že pod kapotou je 3,8-litrový motor s dvomi turbodúchadlami. Dosahuje výkon 421 kW (570 k) a cez šesťstupňovú dvojspojkovú prevodovku poháňa všetky štyri kolesá. Stále však kolujú dohady o tom, že finálna verzia by mohla mať výkon až 515 kW (700 k), takže T-Spec rozhodne finálnou verziou nebude.


Foto: Nissan

O počte kusov sa automobilka rozhodla už dopredu, vznikne 100 kusov, pričom až 65 pôjde na trh v USA. Zaujímavosťou je, že Nissan oznámil T-Spec ako modelový rok 2021, pričom v tomto čase sa už v Severnej Amerike rozbieha modelový rok 2022.


Foto: Nissan

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Nissan

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nissan GT-R nekončí, na niektorých trhoch má špeciálnu sériu...